Korkép blog

csütörtök, április 09, 2009

Ötfogásos menü Abszurdisztán konyhájából - Ebéd helyett XXII.

2009.04.09. 11:31 zero

1. Önkéntes kódex

Hónapok óta tartó tárgyalássorozat után ma aláírják az élelmiszer-etikai kódexet, mely szerint a polcokon a magyar eredetű áruk aránya 80% lesz. A vita abból adódott, hogy mi tekinthető magyar eredetűnek? Az olcsó szlovák tejből itthon készített túró az vajon magyar-e?
Aki pedig nem tartja be ezt a 80%-ot, az nagy bajba kerül:
Az etikai kódex alapelveinek betartását a tervek szerint egy négyfős bizottság ellenőrzi majd, amely havonta ülésezik. Az esetleges észrevételeket mind az alapanyag-termelők, mind a feldolgozók, mind pedig a kereskedők e testületnek jelezhetik. Az etikai kódex szabályainak megsértését a nyilvánossággal kívánják szankcionálni.

Hűha, tisztára megijedtek a kereskedők ... Az önkéntes etikai kódexnek sok értelme nincs, törvény meg nem lehet belőle, mert az EU-ban szabad piac van. Másrészt még azt sem tudják, hogy a 80%-t hogy mérik, egy napon, egy héten, egy hónapon vagy egy éven?

Illetve miért vegyem meg a Hajdúsági trappista sajtot 1599 ft/kg-ért, mikor az ugyanolyan (vagy néha jobb) minőségű lengyel trappista sajt 1000 ft alatt van.

Ez a 80%-os szabály hogy fogja rákényszeríteni a hazai termelőket, hogy itt bizony verseny van, és modernizálni, fejleszteni kell, és versenyképes terméket kell előállítani?

Sehogy ... minden marad a régiben, és bebetonozzuk jelenlegi (részben elavult, rossz) rendszert.

Tóta W.:


"Elvegetálhat a magyar tejipar is, ha központilag kiutaljuk neki a vásárlókat. Csakhogy ezzel konzerváljuk a mostani, eleve versenyképtelen állapotát. Ugyanis Magyarország – a magyar tehenészek, a magyar sajtvegyészek, a magyar adórendszer – ma képtelen arra, hogy ezerötszáz forintért ehető sajtot tegyen a polcra. Ezért vesz a magyar ennyiért inkább lengyelt, szlovákot és osztrákot. Nem azért, mert nincs a Tescóban magyar trappista. Van, csak az drága. Viszont hiába lesz nyolc méteren kirakva, a szlovák meg csak kettőn, ettől még a kényelmetlen igazság megmarad. Sürgölődhetnek majd szegény árufeltöltők a szűk szlovák szekciónál."



2. Nehéz bebizonyítani, hogy magyar vagyok

Két éve próbálja megszerezni a magyar állampolgárságot Rúzsa Magdi. Aki az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselte....
"Január végén adtam be az állampolgársági kérelmet az illetékes önkormányzathoz, ők továbbküldték a Belügyminisztériumba, de múlt héten kaptam egy levelet, hogy hiányoznak papírok. Nem fogadták el például a nagyapám keresztlevelét, más iratokkal is igazolnom kell hivatalosan, hogy magyar volt. A másik dolog, amit be kell adnom, az érettségi bizonyítványom közjegyzővel hitelesített másolata, hogy bizonyítani tudjam, magyarul tanultam."

-Jó napot kívánok, Rúzsa Magdni vagyok, itt egy CD, amin magyarul énekelek, és most is magyarul beszélek Önhöz.
-Köszönöm, magánál van a szerb érettségi bizonyítvány közjegyzővel hitelesített másolata?
-Sajnos nincs...
-Viszont látásra!

3, Rendőrség, ügyészség, kritika, komment

Szima Judit rendőr alezredes, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára egy sajtótájékoztatón azt közölte, hogy " a rendőri vezetők kétes vállalkozói kapcsolatokat építenek, lábbal tiporják a munkajogi normákat, elherdálják a közpénzt, és a politika elvárása szerint értelmeznek alapvető emberi jogokat szabályozó jogszabályi rendelkezéseke."
A katonai ügyészség szerint az elöljáró, illetve a szolgálati rend vagy fegyelem iránti elégedetlenség szítására alkalmasak, ezért bujtogatásnak minősülnek. A katonai ügyészség szerint bujtogatásnak minősül az is, hogy a TMRSZ elnézést kért azoktól az állampolgároktól, akiket "prostituálódott rendőri vezetőink és bűnös magatartású rendőr kollégáink tevékenysége jogaiban, emberi mivoltában sértett, meggyalázott". (Szirma gyanúsítotti kihallgatásijegyzőkönyve).

Torzsa Endre rendőr főhadnagy a saját nevén regisztrált a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének honlapján. Sőt, megírta a véleményét is:
"(...)Az, amit Judit azokban a cikkekben leírt egytől-egyik igazak! És ezt minősítik bűncselekménynek? Az a bűncselekmény, hogy maguknak adják az illetményeltérítéseket, a jutalmakat, a soron kívüli előléptetéseket, az ilyen-olyan érdemrendeket, kereszteket, szalagsávokat! A kisrendőrök meg lassan a családjukat nem tudják eltartani, hó végén üres a kassza!"

Torzsa Endrét ezután gyanúsítottként idézték a Szegedi Katonai Ügyészségre, ahol őt is bujtogatással gyanúsították meg a fórumhozzászólás miatt azon az alapon, hogy a hozzászólást "legalább két rendőr kollégája olvasta", ezért az elégedetlenség szítására alkalmas. Ugyanis a a katonai ügyészség kinyomozta, hogy "a hódmezővásárhelyi lakásában lévő saját tulajdonú számítógépéről" ingerült fórumhozzászólásra ragadtatta magát.
A Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa szerdán tárgyalta az ügyet, az ügyész pénzbüntetést és lefokozást kért a főhadnagyra, akinek 15 éves pályafutása során még soha nem volt fegyelmi problémája. Szerencsére a bírónak volt egy csöppnyi józan esze, és szerinte eljárásjogi hibát vétett az ügyészség a vádemelésnél, így ejtette a vádat.

A tragikomikus az egészben, hogy a szakszervezet honlapján több százan kommentelnek, de egyedül Torzsa Endre regisztrálta magát a saját nevén ...így csak őt kapták el. Idióták.

4. Jaj, ne!!! Miért kellett alumíniumból?

A Csömör és XVI. kerület közötti új gyaloghidat, mely az M3-as felett megy át, éjjel-nappal két biztonsági ember őrzi. Elmondásuk szerint a kis hidat a színesfémtolvajok ellen kell védeni, mert az speciális alumíniumból készült Németországban.
A híd még nincs is átadva, de már használják, nem vezet hozzá csak poros földút, a Csömöri önkormányzat nem fogja őriztetni, mert erre nincs pénze.





















Persze, megkérdezhetnék, hogy miért nem jó egy jól bevált színesfémtolvaj-biztos fahíd ? :)

(Többi a Háromnégyzeten)

5. Sao Tomé és Principe Demokratikus Köztársaság budapesti tiszteletbeli konzulja és a Köztársasági Lovagkereszt

"A Magyar Köztársaság elnöke dr. Fodros István úrnak, a Diplomata Magazin igazgató-főszerkesztője, és a Sao Tomé és Principe Demokratikus Köztársaság budapesti tiszteletbeli konzulja részére, több évtizedes, sokoldalú munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta" - szólt egy keddi sajtóközlemény.

Fodor 1970 és 1974 között a kommunista hátterű Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) protokollfőnöke volt, majd 1980-ig a Minisztertanács Tájékoztatási Hivatalánál helyezkedett el. 1980-tól négy évig Moszkvában a szocialista országok alkotta Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa (KGST) sajtóosztályán szakértett, hogy onnan a Magyar Média nevű cég igazgatói székébe távozzon. E minőségében ő volt az 1986-os, botrányba fulladt magyarországi szépségkirálynő-választás egyik főszervezője.

A botrány következtében Fodrost kizárták az MSZMP-ből, Bányász Rezső kormányszóvivő pedig az alábbi levelet intézte Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztálya vezetőjének: „A szépségkirálynő-választást... be kell szüntetni, mert a magyar társadalom jelentős részét erősen irritálja ez az erkölcsi felfogásunkat sértő rendezvénysorozat. A rendezvények sajtópropagandáját máris leállítottuk. Javasoljuk a rendezvények körüli anomáliákért elsősorban felelős - a Magyar Médiától egyébként májusban már felmentett - dr. Fodros István eltávolítását a Lapkiadó Vállalattól." (Emberünk 1986 és 1990 között a cég vezérigazgató-helyettese volt.)

A rendszerváltozás után olyan patinás lapok szerkesztője, főszerkesztője, illetve igazgatója volt, mint a Pszt!, a Szuper Pszt, illetve a Sztár Revü Magazin, jelenleg pedig a Hekus és a Diplomata Magazin élén találjuk. 1998 óta a Rendőrtiszti Főiskola docense, valamint a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) pr-munkatársa. Mellesleg a Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségének minisztere. A fantom-lovagrendről márírtunk korábban.


















(Fodros István Sao Tomé külügyminiszterével)

Gratulálunk, Fodor elvtárs!

Abszurdisztán ...

http://vastagbor.blog.hu/2009/04/09/vegyessalata_abszurdisztanbol

Nincsenek megjegyzések: