Korkép blog

csütörtök, augusztus 16, 2007

Olvasói visszaemlékezés a tavalyi augusztus 20-ra

2007-08-16. 13:45:54

Üdvözlöm Önöket, Tisztelt Szerkesztőség!

Lehet hogy ez Önök számára már lerágott csont, de tavaly ilyenkor még nem olvastam az oldalukat. Tavaly az 5 éves lányommal, a húgommal és még három barátommal kisétáltunk a repülőversenyt megnézni a Budai alsó rakpartra. A húgom összefutott egy ismerősével, aki meghívta őt és a kislányomat a Batthyányi téri VIP pavilonba hogy jobban lássák a versenyt.

Ez volt délután 3 órakor, gyönyörű, tiszta időben. Vége lett az első fordulónak, felmentünk a húgom lakásába, ami szerencsére a rakpart közelében van. Este 7 körül visszamentünk a pavilonhoz, ami akkor már üres volt!!! Senki nem volt benne, ők már tudták, amit mi még nem, így lesétáltunk a díjátadó tribünhöz.

Vége lett a versenynek, átadták a díjakat. Ezzel egyidőben el kezdett cseperegni az eső. A Dunán több száz kis hajó úszott, alig fértek el egymás mellett. A zene üvöltött.. Elindultunk vissza a rakparton a Margit híd irányába, hogy a gyerkőccel ne ázzunk meg. Alig 20 méter séta után a hátunk mögött leborult az előbb említett tribün, valaki alá szorult. Elkezdtünk rohanni, a lányom a húgom ölében. A Budai alsó rakpartról a gyalogosok csak egy helyen tudtak feljönni a felső rakpartra, egy összetákolt falépcsőn a Margit hídhoz közel. Ezen próbált meg feljutni kb. 200 ezer ember. Közben szemét,asztal,sörpadok,babakocsik repkedtek a fejünk mellett.

Egy "nagydarab", fekete esőkabátos férfi próbálta meg visszatartani a tömeget, amíg mi felmásztunk a gyerekkel. Nem tudom, ki volt az, meg se tudtam köszönni neki a segítséget. Bejutottunk lakásba, a TV-t hiába néztük, mindenhol hülye műsorok voltak. A HírTV közvetített egyedül. Egyenes adásban cáfolta a rendezvényszervező cég szóvivője, hogy leborult volna a tribün. A rohadt luvnya, Ő már akkor rég nem volt ott. Mi meg majdnem ott maradtunk.

Elveszett gyerekekről tudósítottak, a húgom és a barátaink visszamentek segíteni, de a rendőrök nem engedték le őket a rakpartra. A jogszabályok szerint egyértelműen /az egyik kormánytag tulajdonában lévő/ rendezvényszervező céget terheli felelősség. Ezt pontosan egy rendezvényes cégtől tudom. Nem a meteorológust, nem a tűzoltót és nem tudom én még kiket rugdostak ki bűnbakként. Azóta eltelt egy év, ha lányomat a tüzijátékról kérdezik, az 5 halott jut eszébe. Mi az idén gyertyát gyújtunk és eszünkbe sincs kimenni az agymosó, pofa befogó abszolút költséges ingyen cirkuszra. Nem sűrűn olvasok napilapot, de mintha azt hallottam volna, hogy az idén is ezek rendezik a tüzijátékot.

Jó szorakozást a birkáknak! Természetesen a kedves VIP sátras ismerőst elnyelte a föld.

Üdvözlettel
Gergelyi Krisztina

http://www.kuruc.info/r/1/15234/

Nincsenek megjegyzések: