Korkép blog

szerda, július 02, 2008

Röhej: büntetést kapott Budaházy, mert nem szerelt piros és sárga lámpákat a lovára + olvasók

2008-07-01. 15:27
Budaházy György elmulasztotta az állat bal oldalán elöl a fehér vagy sárga fényt, hátul piros vagy sárga fényt adó lámpa biztosítását - áll annak a határozatnak az indoklásában, mely Gyuri tudtára adja, hogy az Érdi Rendőrkapitányság 50 ezer forintra bünteti. És ez nem vicc.
Lóügyben nyert már pert Budaházy az ÁVH ellen az EU-ellenes kampány után, akkor a bíróság megállapította, hogy a KRESZ nem tiltja a lóval való közlekedést a fővárosban. Azóta sokat törhették a fejüket az ávósok, mit lehet kitalálni a magyar lóra pattanásának megakadályozására, így derítették ki, hogy nem szereltek rá karácsonyfaégőket. Ezt valóban elmulasztotta a konzervatív betyár, pedig hát tudhatná, hogy az jár a lóra...
Ráadásul a derék állatnak még gyomorműködése is van, melynek eredményét nincs ki eltakarítsa, mert szegény cigányok nem alkalmazhatók utcaseprőnek, még diszkrimináció lenne. Kutyatulajdonosok, vigyázat!
Alább a dokumentum, jelezzük még egyszer: tényleg komoly.
Kuruc.info

Sziasztok!

2006. október 23-án délután a Deák téren egy lovat sem láttam kivilágítva.
Ennyit a "tréfáról"!
Évek óta nap mint nap autózom a Kerepesi úton, ahol hébe-hóba látok lovasrendőröket poroszkálni.
Még soha, egyetlenegyen sem láttam felszerelt kivilágítást!
Ezt azért sajnálom is, mert legalább nevettem volna egyet.
A lényeg, hogy ha a rendőrnek a közúti forgalomban megkülönböztető jelzés használata nélkül (ez sem lesz rossz, kék villogó a lovon) RENDSZERESEN elnézik ezt a fajta szabálysértést, akkor egy állampolgár is kaphatna elsőre figyelmeztetést!
Ha jól emlékszem, a rendőrök szabálysértését szigorúbban kell megítélni, tehát Budaházy nem kaphat szigorúbb büntetést, mint a rendőrök!
Már csak azt kell megkérdezni a Karhatalomtól, hogy mekkora büntetéseket kaptak a kivilágítatlan lovasrendőrök, mert annál súlyosabbat az állampolgár sem kaphat!

Szebb Jövőt!

M.Zs.
Nyílt levél
Rendőrkapitányság Érd Szabálysértési Hatósága
Tisztelt Uraim!
Bírságokat kiszabni renitenskedő betyárokra csakis úgy korrekt, ha önök példát mutatnak szabályszerűségből. Javaslatom röviden a következő:
A ló fejére villogó kék lámpát és szirénát, a füleire és a hátsójára pedig az irányjelzőket kötelezően fel kell szerelni. Természetesen első hátsó világítás, a helyzetjelző és tolatólámpa is kell a rendőrlóra és valamilyen pottyantás-gátlóval, esetleg gumibugyival is fel kell szerelni a paripát, mert hát a szabály az szabály. Innentől kezdve se könnygázgránátra, se lovasrohamra nem lenne szükség többé, mert az emberek könnyezve hemperegnének a röhögéstől ahogy csak meglátnák a vitéz urakat nyerítő holdkompjaik társaságában.
Maradok tisztelettel:
K. Gábor
.

Nincsenek megjegyzések: