Korkép blog

csütörtök, szeptember 13, 2007

Olvasó: a szüreti kommandók kettős mércéje (fehér vs. cigány)

Bocs mindenkitől, egy nem túl szívderítő témát fogok felhozni, részben, hogy mindenkit figyelmeztessek is. Gyöngyös környékén az eddigieknél sokkal nagyobb az aktivitása a szüreti kommandóknak, helikopter is van minden esetben. Ha elkapnak egy, egyetlen egy nem bejelentett munkást, akkor 100.000 büntetést kap a gazda és 50.000-t a munkás. Úgy tudom, az említett összeget 1-2 héten belül keményen be is vasalják. Ami durvább: csak az egyenesági rokonod szedhet legálisan ingyen, papírok nélkül a szőlődben, tehát már az unokatesód, nagybátyád vagy sógorodvagy barátnőd is adócsaló bűnözőnek számít (és te is), ha jön a szüretre.

Észveszejtő, hogy szüretkor, ami egy örömteli ünnep lenne, lesni kell az eget, hogy jön-e a helikopter. Én speciel szívesen ki is fizetném a napi x100 forintot a barátaim után, hogy rendesen, nyugalomban szüretelhessünk, de most egy pár órás munka miatt küldjem el őket valami munkaügyi hivatalba hogy kiváltsák a mittumdoménmilyen kiskönyvet ami kellene a kommandósoknak? Tragédia az egész. Egyik szomszédom azt hitte, tolvajbandát fogott egy szőlőben, aztán kiderült, hogy azért szedték lapulva, bújkáva a szőlőt, mert az apeh-kommandótól féltek.

Egészen halkan azt is megjegyzem, hogy tudtommal helikoptert gyilkosok ellen sem vetnek be ebben az országban. Arról se beszéljünk, hogy az egyre nagyobb mértéket öltő mezőgazdasági bűnözőkkel szemben (tolvajok, rablók) gyakorlatilag semmit sem tesz az állam. De te, a paraszt, bűnöző adócsaló vagy akit helikopterrel üldöznek, mert pl a barátaid segítenek neked szüretelni.

Mi lesz ennek a következménye? Még kétszer ennyi szőlőt fognak kivágni az emberek, pedig pl tavaly is Nagyréde határának felére adtak be kivágási kérelmet! Hiába, 2011-től jönnek a külföldi földbirtokosok és a honi latifundisták, kell nekik tisztítani a terepet!

Még egy apróság: feltűnő az összefüggés, hogy ott szaporodnak meg a szüreti kommandósok akciói, ahol van a közelben szüreti kombájn. Tavaly Szücsiben és Patán még nem volt ilyen gép, ellenőrzés sem. Idén már működik Szücsiben egy gép, jött is az ellenőrzés, Patára is. A patai hegyközségben is ki van téve a kombájn hirdetése...80 rugóért szüretelnek egy hektárt. A szücsi szedőasszonyok el sem mernek menni Patára sem dolgozni, mert szerintük követnék őket a kommandósok, nyilván a gépes érdekéből.

Mi lesz ennek a vége? Még lejjebb visszük majd a tehelést és ha leköltözünk, ketten a feleségemmel fogunk szüretelni. Barátoknak, rokonoknak sajnos megmondom, hogy nem szabad jönniük szüretelni, de még bográcsozni sem jöhetnek, mert a szemét paraszt az biztosan hazudik és igazából ők illegális munkavállalók, hiába csak a tűz körül ülnek!"

Szóval engem amiatt helikopterrel üldöznek mert a rokonaim lejönnek szüretelni. Amásik oldalon ha többszázezer forint értékű terményedet ellopják (vajon kik?) akkor a hatóságok legyintenek egyet, hogy nem lehet semmit se tenni, nincs bizonyíték meg mindenhol ez van. De egy rendőr mesélte, hogy egy rabló, akire végül rábizonyítottak nyolc fegyveres rablást, testi erőszakkal, végül 150.000 forint büntetést kapott a felfüggesztett mellé, de végül egy fillért sem fizetett ki, mert méltányossági kérelmet adott be, hogy munkanélküli (!!!) és x gyereke van. Mondani sem kell, cigány volt. Ennyi.

Ha nem imádnám a szőlőnket és a helyet ahová költözni fogunk, azonnal húznék ebből az őrült, abszurd országból!!!

http://www.kuruc.info/r/1/16316/

Nincsenek megjegyzések: