Korkép blog

kedd, október 28, 2008

Hétvégi "szórakozás"?

2008.10.27. 11:15 zero

Először azt hittem, ugyanaz a két hír, csak el van írva a városnév, de nem:

"Késekkel és bárdokkal szinte felkoncolták a szombat hajnalban Kecskemét-Hetényegyházán kitört tömegverekedés két résztvevőjét, ketten pedig könnyebben megsérültek szombat éjszaka. A település egyik szórakozóhelyére 10-12 fős, késekkel, kardokkal és bárdokkal felfegyverkezett csoport támadt. A támadók a szórakozóhely vendégeit és biztonsági őreit is bántalmazták. Az egyik vendéget többször is megszúrták a szíve környékén, és még a hasán is vágott sérülést szenvedett, a szórakozóhely rendezőjét pedig homlokon, illetve alhason szúrták támadói."

"Egy 15-20 fős társaság lépett be az egyik pécsi szórakozóhelyre, és már az ajtóban rombolni kezdtek. A szórakozóhely egyik neve elhallgatását kérő vendége azt mondta, hogy a támadók válogatás nélkül ütöttek mindenkit, akit értek és csavarkulcsokat, gázpisztolyokat is használtak. A támadásban egy ember súlyos, öten könnyebb sérüléseket szenvedett. A történtek után a rendőrök a bandából kilenc embert elfogtak, végül közülük hatot hallgattak ki gyanúsítottként csoportos garázdaság, súlyos testi sértés és annak kísérlete miatt. Senkit sem vettek őrizetbe, a kihallgatások után mindenki hazamehetett."

Ez a két "rövid hír" megint rengeteg kérdést felvet, melyre megint nem lesz válasz...
2006 október 23.-án kapualjból elrángatott 18 éves tinilányt 40 napra varrták be előzetesbe, a csoportosan elkövetett diszkószétverés meg emberek szurkálása és terrorizálása az semmi? Lehet hazamenni? Itt írja alá és további kellemes hétvégét? Esetleg a rendőrség haza is vitte őket?

Ez ma közbiztonság? Elmegyek szórakozni, betörnek és megszurkálnak, megvernek? Így engedjék el a szülők a gyermeküket szórakozni? A lelki traumáról nem is beszéljünk... Azt soha, senki nem kérdezi meg, nem nyom a latba a bíróságon, hogy miként élte meg, hogy 10-20 "ember" beront és szétver mindent és mindenkit és menekülni kell?

Egy ilyen szórakozóhelyen több százan vannak, vagyis ennyi szemtanú van. Szerintetek hányan fognak tanúskodni? Te mernél? Vagy azt mondanád, hogy éppen akkor a mosdóban voltál? Ki meri felvállalni az akár évekig is elhúzódó rendőrségi és bírósági eljárást? Úgy, hogy a védelem minden személyes adatodat megkapja ...


A pécsi esetnél nem lehet elmenni amellett, hogy az eset Pécs belvárosában történt, nem pedig egy tanyán! A szemtanúk szerint az elkövetők vezetője a helyi erőslegény volt, a 18 éves "Dagó", iwiw-en megkereshető:

"Küzdjetek Pécs Európa Kulturális Fővárosáért!" - biztos ezt üvöltötte a lokálpatrióta támadó.

Az Origó "hirtelen" törölte a több mint ezer kommentet, ami a cikkhez érkezett, vajon miért? Azzal többre megyünk, ha elhallgatjuk a dolgokat? Mégegyszer: Felismerték, elkapták, elengedték. Budapesten meg egy üres tojásosdobozért bevisznek 24 órára. Ennyi. De már mindenkinek tele van a töke:

"Ott voltam a haverokkal kint a café előtt, adrenalin roham - aztán láttunk vkit rohanni be a caféba jöttek a lövések (+ a szokásos megdöglötök és lázadás c. kiáltások), csak meredten bámultunk amíg nem az egyik "tettes" úgy hátba ütött valakit a piros-baseball ütőjvel hogy az ott össze esett aztán elkezdtünk sétálni> mert akik elkezdtek elfutni azok után odarohantak..vertek mindenkit, mi hátráltunk aztán amikor a kb 50-60 vendég elkezdett pánik szerűen kifutni mi is futottunk -csak utána jutott eszünkbe hogy minden ismerősünk bent ragadt a helyen...szerencsére semmi bajuk"

"a leggazabb hogy a rendorseg semmit sem tesz pedig lattak mi volt ill mi lett es tudjak is hogy ki volt es nem az elso ilyen esete az illetonek..szomoru lassan mar napkozben sem lehet kimenni az utcara mert ok nelkul agyonvernek...szep kis varos szep kis orszag..."

"Én nemtudom, hogy ez kinek mire volt jó, de mi épp szülinapot ünnepeltünk páran csajokkal, és halálra rémültünk mert néhány büdös c..... jó dolognak tartotta hogy viperával hadonásszon 3 centire az arcunktól..."

"n ott voltam...elég szörnyű volt nézni, ahogy ott ütötték a pultot a baseball-ütökkel..hirtelen csend a tömeg ledermedt, mindenki rohant az emeletre, az ajtóban a srác fogja a fejét, többen sírnak, kirakati üveg betörve, kinti virágok és székek szétdúlva, többen kinn ülnek a földön. és csak egy szombat esti bulinak indult."

"A Nevkó környékén má nem lehet elmenni úgy hogy a dagóék be ne ugassanak vmit. állandóan ők csinálják a balhét mindenhol.
sztem most is ők voltak ...rendőrök be vannak fosva??? Vagy mé viszik már be őket börtönbe"

"Akik ezt tették pécsen csináltak már jó pár ilyet,mindenki tudja kiröl van szó(dagoék)kis kertvárosi roma gyerekek 18év körüliek,mondjuk eltulozták kicsit!Az a gáz hogy még most is az utcán vannak gondolom ott ahol szoktak is lenni,rendörség meg nem csinál semmit.Magyarország, ennyi."

http://vastagbor.blog.hu/2008/10/27/hetvegi_szorakozas

Nincsenek megjegyzések: