Korkép blog

szerda, október 29, 2008

RTL Sportklub presztízsébe nem fér bele a Nagy-Magyarország zászló
2008.10.29. 08:31 zero

Szombaton, október 23-án azt találta mondani Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy "hogy hatalomra jutásuk esetén a TV2-t és az RTL KLUB-ot lerombolják és a romokból emlékparkot létesítenek az utókor számára". Ezen jóízűt mosolygott az ember, mert jelenleg Jobbik elég messze van a "hatalomtól", és pontosan ismerjük, milyen jogállamban élünk: ahol egy illegálisan épített Citadella-teraszt vagy egy köztéri szobrot sem sikerül lebontania a hatóságoknak. Mit kezdenének 2 székházzal? Persze, amúgy sem lenne sok esélye ennek a "Lex Vonának", de biztos nagyon szépen hangzott az ünnepi beszédben.
Nos, eltelt kettő darab nap, hétfő este, Allianz FTC–Aramis futsalrangadó a Fradi Néligeti csarnokából, élőben közvetíti az RTL sportcsatornája, a Sportklub. És olyan események történtek, amely erősen elgondolkodtattott Vona Gábor ötletéről ...

Átadnám a szót Németh Péternek, az FTC futsalszakosztályának elnökének:
"Az RTL helyszínen lévő munkatársai már a mérkőzés kezdete előtt jelezték, hogy a szerződés ellenére nem lesz közvetítés, ha az Árpád-sávos, Nagy-Magyarországot is ábrázoló szurkolói transzparenst nem veszik le."

Mi f....? Mi köze van a közvetítő TV csatornának, hogy ENSZ-es, bangladesi vagy Árpád-sávos zászló van-e kirakva? Közvetíti a meccset, mert így lett megkötve a szerződés, a reklámidőt meg már eladta. Vagy az RTL-nél ezek már önkényuralmi jelképnek számítanak? Ugyanezt hangoztatták a Fradi képviselői is, "az RTL munkatársai egy telefonálás után azt mondták, hogy ez őket nem érdekli, a transzparens provokatív, és rontja a cég presztízsét, tehát le kell venni."


3 rövid kérdés:
-Kit hívtak fel telefonon?
-Kit provokál egy Árpád-sávos zászló, és ez hogy zavarja a teremfoci megnézést a TV-ben?
-Vagyis bármi, ami az RTL kamarájának a látószögében van, és a fő-fő fejes úgy ítéli meg, az rontja a presztízst? Miért, van olyan az RTL-nak? Legközelebb nem közvetítenek magyar válogatott meccset sem, meg Fidesz-naggygűlést, mert "Uramisten Józsikám, ezt nézd, mennyi magyar meg árpádsávos zászló! Nem romolhat a presztízsünk, fogd a kamerát, megyünk haza!"

Vajon miért nem kapunk olyan híreket, hogy a szerb vagy a horvát kereskedelmi TV nem közvetített szerb vagy horvát meccset, mert - még kimondani is szörnyű- a szerb vagy a horvát szurkolók történelmi zászlót lobogtattak? Vajon másnap még állna az a kereskedelmi TV Belgrádban vagy Zágrábban? Vagy csak mi vagyunk ilyen birkák? És ha jövő héten a szar-szemétláda RTL fejes kitalálja, hogy a magyar zászló és magyar himnusz is nagyon-nagyon provokatív, szó szerint "rettegnek" már az RTL székházban, és ha lehet, a válogatott meccs egyből a kezdőrúgással kezdődjön? Vagy különben nem közvetítenek?

Visszatérve a meccsre, a Fradi 2 percet kapott az RTL-től, hogy leszedjék a plakátot meg a zászlót. Még ezt is megtette a Fradi, de az RTL összepakolt (a közvetítés alatt), megszakították az adást, és ... hazamentek. Azt mondták, hogy "rongálás" miatt szakadt meg a közvetítés ... azt hiszem, ez az eset példátlan a televíziózásban, és emellett már nem lehet csak úgy elmenni...:



http://vastagbor.blog.hu/2008/10/29/rtl_sportklub#

Nincsenek megjegyzések: