Korkép blog

csütörtök, október 08, 2009

Megvertek egy diákot, mert magyar



Előzetesben a támadók
Megtámadtak egy főiskolai hallgatót Budapesten a nyolcadik kerületben. A diákot fényes nappal kezdték el ütlegelni a környéken lakók, a tanúvallomások és szemtanúk szerint azért, mert magyar. A rendőrség elfogta az ötfős csoportot és egy kést is lefoglaltak tőlük. A diák csak könnyű sérüléseket szenvedett. A támadók elől a fiú a főiskola épületébe menekült, de a csoportot végül csak a kiérkező rendőrök tudták lecsillapítani.
RTL Híradó - Gál Balázs
2009-10-07, 17:59
A műszaki főiskola előtt támadtak rá három hete a diákra. Az intézmény hallgatója a kollégiumból az egyik épületbe tartott, amikor megszólította egy kisebb csoport.

Szidni kezdték, majd többször is megütötték. A fiú futni kezdett, de a csapat üldözni kezdte. Családtagjaik is csatlakoztak hozzájuk és néhány másodperc alatt egy kés is előkerült. Két diák a fiú segítségére sietett, de csak az mentette meg őket, hogy be tudtak szaladni az épületbe. Ezt egyébként egy rendőrségi térfigyelő kamera is rögzítette. A felvételeket egyelőre nem adják ki.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a támadókat. Közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják őket.

„Az öt gyanúsítottal szemben azért ez a gyanúsítás tárgya, mert mind az öten a sértettünket a magyar etnikai hovatartozása miatt szidalmazták, illetve bántották” – mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

A hallgatói önkormányzat internetes oldalán már napokkal ezelőtt hírt adtak a támadásról. A szervezet elnöke szerint nem ez az első eset, hogy a környékbeliek kötekednek a diákokkal.

„A kollégium elé nem tudnak kijönni a hallgatóink, mivel a szemközti épületben lakó lakosok dobálják, köpködik őket, törmeléket dobálnak az utcában közlekedő hallgatókra, és nem csak rájuk, hanem bárkire, aki itt közlekedik” – mondta el Estók Szabolcs, a hallgatói önkormányzat elnöke.

A megtámadott fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
http://rtlhirek.hu/cikk/285263#

Nincsenek megjegyzések: