Korkép blog

hétfő, január 22, 2007

Még a vízi rendőrök is oszlatnak majd március idusán?

2007. január 22. 10:07

MNO
Vízi rendőrök is ismerkednek a tömegoszlató módszerekkel a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) Kerepesi úti bázisán. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója, Garamvölgyi László a Magyar Nemzetnek is elismerte: csapaterős rendőri századokat képeznek ki a bázison, és a tömegoszlatást is gyakorolják.


– Lehet, hogy vannak vízi rendőrök is a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) jelenleg zajló csapatszolgálati képzésén, ahogyan vannak más egyenruhás rendőrök, például körzeti megbízottak, illetve közlekedési és lovas rendőrök is – tudatta a Magyar Nemzet tegnapi érdeklődésére a BRFK szóvivői irodájának magát megnevezni nem kívánó munkatársa. Mint mondta, az egyenruhán van a hangsúly, nyomozóra, civil ruhás rendőrre nem vonatkozik a kiképzési akció.

Az illetékes hangoztatta: országszerte valamennyi rendőri szerv régi és folyamatos kötelezettsége, hogy hozzájáruljon nagyobb létszámú egyenruhás rendőr kiállításához. Szerinte félremagyarázzák a tényeket, akik azt sugallják: a csapaterős kiképzésnek köze lenne a március 15-én várható tüntetésekhez. Kérdésünkre, miért éppen most végzi ezt a műveletet a BRFK, a szóvivői irodán azt a választ adták: naptárban előjegyzett dátum vagy a jó időjárás is hozhatta így.
(Magyar Nemzet)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=393211&rvt=2

Nincsenek megjegyzések: