Korkép blog

kedd, május 05, 2009

Őrület! Ellopták a kisiskolások munkáját


2009.05.05 08:45:58 
BUDAPEST — Vajon kinek kellhet annyira egy nagy színes zebra, hogy ellopja a kisiskolások munkáját? A XII. kerületi IBS diákjai tegnap megdöbbenve látták, hogy eltűnt „Szemrevaló”, az általuk festett zebra, amelyet a Böszörményi út és az Ugocsa utca sarkára helyeztek ki.
Mint megírtuk, a XII. kerületi önkormányzat közbiztonsági akciójában 19, színesre festett zebrát helyezett ki iskoláknál lévő átkelőkhöz, hogy felhívja az autósok figyelmét a gyalogosokra.

A zebrát közösen, nagy örömmel készítették a kisiskolások
A zebrát közösen, nagy örömmel készítették a kisiskolások


– Szomorúak és elkeseredettek vagyunk, hogy valaki miért teszi tönkre azt, amit mi sok munkával és nagy örömmel készítettünk. Ez a zebra azért állt itt, hogy vigyázzon a gyalogosokra és a kerületi gyerekekre – mondták az iskola tanulói. – Kérjük, hogy aki elvitte, hozza vissza a zebrát vagy az iskolába, vagy pedig a Hegyvidék Önkormányzatához – tették hozzá a tanulók.

A XII. kerületi önkormányzat feljelentést tett a rendőrségen, a polgármester, Pokorni Zoltán pedig jutalmat ígért a nyomravezetőnek.

A Szemrevalónak nevezett zebrának tegnap csak hűlt helye volt a Böszörményi út és Ugocsa utca sarkán
A Szemrevalónak nevezett zebrának tegnap csak hűlt helye volt a Böszörményi út és Ugocsa utca sarkán


– Ez egy nagy forgalmú gyalogosátkelő, ahol korábban már rengeteg baleset történt. Biztosra veszem, hogy a tolvajok csak csapatmunkával vihették el a zebrát, mert a talapzat, amin a műanyag állat állt, több mint száz kilót nyomott – mondta Váczi János, a XII. kerület polgármesterének kabinetfőnöke, kérve, ha bárki tud valamit Szemrevaló hollétéről, jelezze a 224-5949-es telefonszámon az önkormányzat munkatársainak.

Nincsenek megjegyzések: