Korkép blog

csütörtök, február 04, 2010

A zuhanyhíradó szerdai hírei


Szerző: zero 
- 2010.02.04. 10:41

Pezsgett az átigazolási piac szerdán, egymás után jelentették be, ki hová igazol, illetve kit mely "csapatok" udvarolnak körül.

Mesterházy Ernő: leigazolva.

A nap szenzációja Mesterházy Ernő leigazolása volt, aki tegnaptól már a Gyorskocsi utcai bv csapatát erősíti, és csatlakozhatott az alapozás kellős közepén lévő csapattársaihoz. Izgatottan várjuk a tavaszi nyitányt, a Sopronkőhida elleni rangadót!

"Mesterházy ma egyike a főpolgármester bizalmi embereinek, közülük is talán ő áll hozzá a legközelebb. Legyen szó gazdasági ügyekről, pártpolitikáról vagy akár személyes gondokról, Demszky biztosan kikéri a tanácsát. Ha pedig valaki el akar jutni a főpolgármesterhez, akkor jó eséllyel rajta keresztül vezet hozzá az út. (...)
A sokat emlegetett it- és fb-tagok, valamint fővárosi közműcég-vezetők kiválasztásában Mesterházy is szerepet játszott. Az egyik legértékesebb helyet, a BKV igazgatótanácsának elnöki posztját az a Tóthfalusi György kapta, aki Mesterházy közvetítésével jutott fel 2002-ben az SZDSZ választási listájára, és akivel együtt szerepelt korábban több cégben is.
"

A vád: felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja.




Regőczi Miklós: leigazolva. 

A BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesét is gyorsan leigazolták, erős, gyors játékos, a börtöncsapat szóvivője is lehet.

A vád: hűtlen kezelés. A BKV veszteséges működése ellenére a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra kötöttek vállalkozói és megbízási szerződéseket, illetve igazoltak különböző teljesítéseket. 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint károkozás.

Zelenák Tibor: leigazolva.

A BKV egykori főosztályvezetője Regőczivel együtt duhajkodtak a BKV-nál, meglátjuk, hogy áll rajtuk a börtönmez. A vád: bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanúja. 6 céggel 30 millió károkozás.


Tóthfalusi György: próbajátékon szerepelt, leigazolásáról még nem döntöttek.

Tóthfalusi a BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnöke azok közé tartozik, akik Nem tudtak Semmiről.

A rendőrség szerint valamit mégis tudhatott, mivel a "BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket."

Egy kis ízelítő Tóthfalusi úr "munkájáról", a BKV FB 2009.10.08-i jegyzőkönyvéből:

A kérdező dr. Bagdy Gábor (KDNP):



A válasz:




Mátay LászlóMátay László: próbajátékon szerepelt, leigazolásáról még nem döntöttek.

A vád: bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja.

Két apró, de lényeges információ: Mátay Horváth Évaélettársa és a a stop.hu főszerkesztője.

"A volt főszerkesztő által jegyzett FFVD (Fotó, Film, Video és Dokumentumfilm) Bt.-vel először 2007. április 27-én kötött megállapodást az akkor még Antal Attila által vezetett közlekedési társaság a gyermeknapi „mosolyellenőr" akció megszervezésére. A dokumentum szerint a Deák téri központi rendezvényért, illetve a járműveken bevetett mosolyellenőrök 10 és 16 óra közötti munkálkodásáért mintegy bruttó 11 millió forint járt.
A második szerződést 2007. szeptember 3-án írta alá Antal Attila és az FFVD Bt. tulajdonosa, Mátay László. Eszerint bruttó 16,5 millió forintot fizetnek Mátay cégének azért, hogy szeptember 3. és 7. között megszervezze a „Normális közlekedésért" kampányt, illetve szeptember 8-án tető alá hozzon egy „tanévnyitó rendezvényt". Ráadásul a szerződést „sürgősséggel" kötötte meg a BKV akkori vezetése arra hivatkozva, hogy egy előre be nem tervezhető kampányról van szó.
" - hetivalasz.hu
Reméljük, Laci nemsokára a Gyorskocsi utcában szervezi a Mosolynapot!

Horváth Éva: próbajátékon szerepelt, ismét.

Éva már nem először szerepel próbajátékon, sajnos még mindig nem tudta meggyőzni a teljesítményéről a játékosmegfigyelőket, vajon érdemes-e leigazolni. A börtönön belüli női foci még sajnos gyerekcipőben jár, Szalainé is inkább a test-test elleni küzdelmet favorizálja, idegenkedik a labdától.

"A nyomozás adatai szerint Horváth Éva szándékosan rábírta a BKV vezetőit, hogy szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek. Horváth Éva tevékenységével 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak."

A fenti képet elnézve ugye senki nem gondolja, hogy Évike a saját feje után ment, és partizánakciót folytatott a BKV-nál?
Egyértelmű: odatették, és megmondták, hogy mit csináljon.

Zuschlag a rongyos ellopott 50 milkájával szerepel minden este rabszíjon a híradóban, a fenti Uraknak és Hölgyeknek ezt az információt különösképpen ajánlom figyelmükbe.

Lapzárta után:
Fuzik Zsoltot már telefonon sem érik el a hatóságok
Szenzációs hír érkezett az utolsó percekben, a szegedi játékosügynökökneksikerült megcsípniük Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai vezetőjét, akit már december 4-e óta próbáltak " megszerezni". Zsolti már a szegedi fogda lakója, jelenleg forró dróton egyeztet a Gyorskocsi utca és a Szegedi Csillag, hogy melyik börtöncsapatban szerepeljen. Szeged kicsit pipa, hogy minden jó játékost Budapest happol el előlük, így Fuzikhoz foggal-körömmel ragaszkodnak.


Jól van, alakul ez ... lassan összejön egy külön BKV-s kezdő 11 ...

Nincsenek megjegyzések: