Korkép blog

csütörtök, január 15, 2009

Tüntetés Izrael.....mellett! Természetesen Pesten


2009.01.15. 08:31 laspalmas

Miközben a világon mindenhol tiltakoznak Izrael brutalitása ellen, mindenki a háború befejezését szorgalmazza, hogy a nézeteltéréseket tárgyalóasztal mellett rendezzék a felek, addig a Mazsihisz mit csinál? Először megbeszélésre megy Göncz Kingához. A külügyminiszter fogadta Feldmájer Pétert, a Mazsihisz elnökét, valamint Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközségének ügyvezető igazgatóját kedden. Szelestey Lajos, külügyi szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a megbeszélésen Göncz hangsúlyozta, hogy Izrael a nemzetközi jog alapján jogosult az önvédelemre, de a válasz mértékét aránytalannak tartotta. Hozzátette, hogy alapvető fontosságú mindkét részről a civilek életének megóvása, illetve a humanitárius katasztrófa elkerülése.
A Mazsihisz vezetői a találkozón elismerésüket fejezték ki a gázai helyzettel kapcsolatban kiadott külügyminisztériumi nyilatkozat kiegyensúlyozottságáért. Ugyanakkor aggodalmuknak adtak hangot, mert megítélésük szerint a magyar sajtó nem mindig tárgyilagosan és árnyaltan mutatja be a gázai konfliktus kirobbanásának okát, és nem kap elegendő hangsúlyt az Izrael elleni rakétatámadás-sorozat, illetve az izraeliek biztonsági igényének kérdése – zárul a közlemény
Kedd délután pedig szimpátiatüntetést szerveztek az izraeli nagykövetség elé. Az MTI szerint 200-an, az ATV szerint 1000-en vettek részt a szolidaritási megmozduláson.

Egy résztvevő: 
fotó:zoom
A táblavivő helyesírás-bajnokok:
Egy videó:
A demonstráció szónoka, Mészáros István volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, az emberi jogi bizottság korábbi alelnöke beszédében úgy fogalmazott: a Gázai övezetben a háború a Hamász és nem a palesztin nép ellen zajlik, és Izrael a nyugat, benne Európa békés harcát folytatja. Megjegyezte: a háború sosem jó, de meg kell vizsgálni az okot is, ezért nem szabad elhamarkodottan véleményt alkotni az offenzíváról, ugyanis a palesztin szervezet alapelve Izrael állam eltörlése.
Az ATV-ről sajnos nem lehet elhozni a videót, de beteszem a linkjétKötelező!
Szerintem a nyilatkozó kb. 20 éves csajoknak (velem együtt) fogalmuk sincs, milyen egy háború, épp ezért nem kéne amellett kardoskodniuk. Látszik a teljes naivitás, ők még hisznek a szent küldetésben. Az sem érdekli őket, hogy nők, gyerekek halnak meg ártatlanul a nagy önvédelemben.

zero:
1010 paleszin halt meg a háború 19 napjában, 315 gyerek és 100 nő. És 17 izreali. Kit tud igazságot tenni? Senki. Meg se kíséreljétek. Felesleges. Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Az izreali támadásokra vágtak vissza a palesztinok, vagy a palesztin támadásokra az izraeliek? Pár apróság azért piszkálja a csőrét az embernek. Észak-Koreát vagy Iránt majdnem megtámadták az atomlétesítménye miatt, és az állítólagos atomfegyvere miatt. És Izrael? Miért nem lép fel ellenük a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség vagy az ENSZ? Nem emlékszem, hogy bárki is engedélyezte nekik az atomfegyver előállítását. Nem mernek? Nem szabad? Kettős mérce? Izrael nem tartja be a rá vonatkozó ENSZ BT határozatokat. Azt a párat, mert Izrael-ellenes határozatokat csak a legritkább esetben fogad el a BT, hála az USA állandó vétójának. Sosem értettem miért kell állandóan vétózni? 2 millió zsidó amerikai választó miatt?

És a legdurvább, ami kissé agyon van hallgatva: a FAL! Hát ez valami döbbenet! Van még egy olyan állam a világon, amely saját kisebbségét egy 800 kilométer hosszú, 8 méter magas fallal veszi körül? A berlini fal csak 3,6 méter magas volt ... Kollektív bűnősnek és terroristának mondva ki 5,3 millió palesztint? Elnézést, erre hogy lehet azt mondani, hogy "önvédelem" ?! Ez a vegytiszta rasszizmus. (A Falról bővebben: wikipedia)
 
Egy kicsit elgondolkodtató, minimum ...

Nincsenek megjegyzések: