Korkép blog

kedd, március 23, 2010

Már hat éve nem vizsgálják, mit csinálnak fölöttünk

Súlyos törvénytelenségeket állapított meg a honvédelmi bizottság a légtérhasználattal kapcsolatban. Lázár János fideszes bizottsági elnök felkérte Bajnai Gordont, hogy mentse fel az NKH teljes vezérkarát.



  Videók:
Már hat éve nem vizsgálják, mit csinálnak fölöttünk
Súlyos törvénytelenségeket állapított meg rendkívüli ülésén a honvédelmi bizottság Magyarország légtérhasználatával kapcsolatban. A Nemzeti Közlekedési Hatóság igazgatója azt mondta: már 6 éve nem vizsgálják, hogy a külföldi gépek milyen céllal repülnek be hazánk légterébe. Így az sem tisztázott, hogy múlt szerdán milyen céllal gyakorlatozott a két izraeli kémrepülő Magyarország felett. Csak azt tudni, hogy egyfajta szárazföldi navigációs berepülést hajtottak végre.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter önmagát cáfolta. Múlt pénteken még azt mondta, hogy a tárca irányítása alá tartozó katonai és polgári titkosszolgálatokat senki sem értesítette a repülőkről, noha ez jogszabályi előírás. Most azt állította: a magyar honvédség tudott a gépek érkezéséről, de a Nemzetbiztonsági Hivatal nem tájékoztatta a Katonai Biztonsági Hivatalt és a felderítőket sem. Nem kérték ki a véleményüket, hogy jelent-e a berepülés valamilyen nemzetbiztonsági kockázatot.

A Külügyminisztérium szerint azért engedélyezték a berepülést, mert a gépeknek semmilyen fegyverzete nem volt, nukleáris anyagot sem szállítottak és lehallgatásra alkalmas eszközök sem voltak rajta.

Lázár: Azonnal mentsék fel az NKH vezérkarát

A nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének azonnali összehívására kérte Bajnai Gordont Lázár János. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke mindezt a bizottság keddi ülése utáni sajtótájékoztatóján mondta.

Lázár újságírók előtt felkérte a miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) teljes vezérkarát, és mérlegelje a honvédelmi és a közlekedési minisztérium felelősségét a botrányos izraeli berepülés ügyében.

Az izraeli gépek belépéséhez hiányzott a titkosszolgálatok hozzájárulása, ezért a törvényeket megszegve hajtottak végre a mai napig ismeretlen célú berepülést az országba - hangsúlyozta Lázár. 

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=314340

Nincsenek megjegyzések: