Korkép blog

vasárnap, március 21, 2010

Szabadulóbuli - Ilyen ország nincs is

Hét gyanúsított szabadult abból a bandából, amely Marian Cozma meggyilkolása után került hűvösre tavaly februárban. Ennek megünneplésére hatalmas "szabadulóbulit" tartottak péntek este a Fejér megyei településen. A Bors úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy hétfőn további embereket engedhetnek szabadon. A most hazaengedett férfiakat információnk szerint garázdasággal gyanúsították meg, amiért papíron két év szabadságvesztés jár.

"Mindenhol csak rendőrt látni, rengetegen vannak, egész nap nyüzsögnek, legalább hatvanan voltak, és kommandósokat is láttam. Legyenek is itt, ha már kiengedték a bűnözőket a börtönből, alig merek kimenni az utcára. Az elmúlt egy évben legalább csend volt, most megint kezdődik a rettegés" – háborgott Piroska néni enyingi lakos.

A Cozma-gyilkosság kapcsán 25 embert vádoltak garázdasággal, 3 embert gyilkossággal. 15 ember került előzetesbe, közülük engedtek ki most 7-et.

A 25 gyanúsított idáig 53-szor (!) állt már bíróság előtt.

A szabadulóbuli biztosításhoz a teljes Fejér megyei rendőrség kevés volt, így kénytelen voltak Budapestről segítséget kérni, a Készenléti Rendőrség jelentős erőkkel vonult Enyingre.

1. kérdés: Hány forintba került az adófizetőknek eme roppant megható szabadulóbuli biztosítása? Sikeres volt a szabadulóbuli biztosítása? Aki meghajolt a sok alkoholtól, felsegítették, esetleg haza is fuvarozták?

2. kérdés: Hányszor tervezik még kiengedni a börtönből az enyingi maffiát?

3. kérdés: Ha a rendőrség és a titkosszolgálat a töketlenkedés, dilettantizmus és a korrupció folytán nem képes lekapcsolni egy teljesen sajtónyilvános, minden magyar állampolgár által ismert maffiát, akkor legalább az aktákat átdobták az APEH-nak? A házakat, autókat vagyonokat már lefoglalták? Ha nem, akkor miért nem?

4. kérdés: Melyik rendőri vezető kér bocsánatot a gyanúsítottaktól az elmúlt 1 évért, amelyet a szerencsétlen becsületes magyar bodzaszedők állampolgárok kénytelenek voltak előzetesben tölteni, és így elvesztették munkahelyüket, veszélybe sodorva a családjuk megélhetését? Esetleg anyagi kárpótlást is kapnak?

5. kérdés: Az elmúlt 390 nap közül vajon miért most, 20 nappal a választások előtt érezték Önök, hogy szélnek engedik a maffiát?

http://vastagbor.blog.hu/2010/03/21/szabadulobuli_ilyen_orszag_nincs_is

Nincsenek megjegyzések: