Korkép blog

péntek, szeptember 25, 2009

Ajándék a kormánytól: törvényesen elvehetjük a testvérünk gyermekét!


Szerző: zero 
- 2009.09.25. 09:01

Az új Polgári törvénykönyvet a héten fogadta el az Országgyűlés.

Ebben van az ominózus rész: Az új Ptk. ugyanis magába olvasztja a családjogot is, és felsorolja, milyen okokból lehet érvénytelen a házasság, kik nem köthetnek egymással házasságot. A kormányszeptember 4-én benyújtott módosító javaslata kiveszi ebből a körből a testvérnek testvére vér szerinti leszármazójával kötött házasságot, amely az eredeti verzióban még szerepelt.
Vagyis a módosító indítvány lehetővé teszik, hogy a férfi vagy a nő összeházasodjon a testvérének a gyermekével (!) ...

Na, ez azért elég kemény ... veszed neki az ajándékot karácsonyra, szülinapra,  nézed ahogy cseperedik a kis drága, közös családi ünneplések, aztán ha 18 éves lesz, megkéred a kezét?

Mellesleg ki az a perverz, aki a testvére gyerekét veszi el feleségül?!

Májustól kiderül, mikor hatályba lép ez a csoda ...

A rokonok házassága többek között azért okozhat genetikai bajokat, mert növeli annak valószínűségét, hogy a lappangó káros tulajdonságok felszínre törjenek. Az unokaöcs illetve unokahúgi kapcsolat másodfokú rokonság. Ez vérfertőzést ugyan nem jelent, de az ilyen testi kapcsolatokból született utódoknál 7-8 százalékos eséllyel merül fel genetikai károsodás. 

A testvér gyerekével való szexuális kapcsolat jóval nagyobb kockázatot jelent, mint az unokatestvérrel való ilyen jellegű kapcsolat. Vérfertőzésről csak az elsőfokú rokoni kapcsolatok esetében beszélhetünk, ezt a törvény is bünteti. Azonban ha egy férfi elveszi a testvérének a lányát, kettejük között 25 százalékos génrokonság van, így ez a kapcsolat sem nevezhető feltétlenül egészségesnek, függetlenül attól, hogy a vérfertőzés esélye nem áll fent. -  nyilatkozta Czeizel Endre genetikus.


És hogy vajon miért engedélyezi ezt a szakértői kormány? Miért engedi hogy sérült gyermekek születhessenek törvényesen?

A magyarázat abszurdisztán egyik csúcsa, és a szakértői kormány örök mementója az utókornak:

"Jelenleg csak jegyzői engedéllyel házasodhat valaki a testvére leszármazottjaival. A jogalkotók szerint azonban a jegyzőktől nem várható el, hogy ilyen kérdésben döntsenek, ezért ezt a rokoni kapcsolatot törölték a tiltó listáról - így viszont engedélyezett lett.

Az igazságügyi tárca osztályvezetője jelezte, ebben az esetben a jog és a genetika világa találkozik, tehát nem biztos, hogy jogi eszközökkel lehet rendet tenni ebben a kérdésben. Vagy egy általános tiltás, vagy egy általános engedélyezés lehetséges." - hirado.hu

Minek kellene a jegyzőnek bármiben is dönteni? Tilos és kész! Ugyanúgy tilos, mintha testvérek házasodnának, abban sem kell a jegyzőnek dönteni ...

A genetika meg annyira találkozik a joggal a sötét osztályvezető agyában, hogy a genetikusok véleményét ki sem kérték. Minek is, nem?

(A M1 Híradójának ezt a részét itt megnézhetitek.)

"Ha a parlament elfogadja ezt a törvényt, akkor felteszi a koronát a modern polgári Magyarország jogrendszerére." – harangozta be büszkén az MSZP egyik szónoka az új polgári törvénykönyvet.

"Polgári Törvénykönyv módosításának kijár a "nagy" és a "történelmi" jelző." - mondta Draskovics Tibor.

Tényleg feltette a koronát ... csak nem éppen oda .. köszönjük MSZP, és köszönjük a 6 SZDSZ-es képviselőnek is!

Nincsenek megjegyzések: