Korkép blog

kedd, szeptember 22, 2009

A szakértői kormány a daganatos betegekért


Októbertől 20%-kal csökkentik a kórházak támogatását, így szinte minden intézmény csőd közeli helyzetbe kerül. Az intézményvezetők szerint, ha nem kerül pénz a struktúrába, az összeomlik. (A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház az elmúlt negyedévben körülbelül havonta 650 millió forint OEP-pénzt kapott, most a legkedvezőbb esetben havi 540, a legrosszabb esetben 510 millióhoz jut majd. A budapesti Uzsoki Kórház eddigi 596 millió forintos finanszírozása pedig a jövőben már nem éri el a havi 500 millió forintot sem.)

A kórházak 25 milliárd forintot kértek, hogy legalább ezt az évet kihúzzák valahogy. Az  egészségügyi miniszter 4,5 milliárdot adna.

Ilyen drámai körülmények között öröm volt olvasni, hogy a szakértői kormány legalább a daganatos betegeken igyekszik segíteni.



"Magyarországon az összes haláleset 25 százalékát a daganatos megbetegedések okozzák - azt hiszem, ennél beszédesebb szám nem kell arra, hogy milyen nagy problémával állunk szemben. A rosszindulatú daganatok közül a tüdőrák miatti halandóság hazánkban közel kétszerese az uniós átlagnak. A nők emlőrákja a tüdőrák után a leggyakoribb halálozási ok, amelynek kezelése a mai napig is súlyos népegészségügyi probléma. A rák egyébként, ha időben észreveszik, gyógyítható, és ebben, persze, mindenkinek magának, de a kormánynak és az egészségügyi tárcának is van dolga." - Gyurcsány Ferenc, 2007.


Szóval mindenképpen le a kalappal, hogy a pénztelenség ellenére és  mert Magyarországon vezető halálok a daganatos megbetegedés, Bajnai szívén viseli a daganatos betegek sorsát ...


"Mintegy hatvanmillió euró értékben kötött segélyhitelt nyújt Magyarország Vietnamnak a két ország miniszterelnöke között pénteken aláírt kölcsönös megállapodás értelmében.

- Ez a kötött segélyhitel valójában arról szól, hogy Dél-Vietnamban felépül egy olyan onkológiai központ, amelyben jelentős a magyar beszállítói, technológiai hányad, és egyben a környék így egy nagyon korszerű, 500 ágyas onkológiai ellátóközponthoz jut - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Budapesten tárgyaló Nguyen Tan Dung vietnami kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján pénteken, miután plenáris megbeszélést folytattak a Parlament Munkácsy termében." - a múlt péntek legfontosabb híre.


Ja, azt elfelejtettem közölni, hogy a vietnami daganatosokról van szó!

Itten van már a Kánaán! Csak még nekünk nem szóltak!

Olyan kurva jól áll az ország, hogy már MI adunk hitelt. Nem tavaly vettünk fel 20 000 milliárd forint hitelt? Hogy megússzuk az államcsődöt?

Olyan kurva jól áll az ország, annyira nincsenek már rákos betegek, hogy a szakértői kormány a vietnami rákosokért dolgozik éjjel-nappal? 
Beszarok, a mocskosgecik!

Persze az ördög a részletekben fogyelget - megint:



"Hitel terhére magyar cégek juthatnak üzlethez Vietnamban, sőt a hitelből finanszírozott projekteket pályázati úton kiválasztottmagyar fővállalkozók valósíthatják meg. A hitelt - 18 éves futamidőre, nullaszázalékos kamattal - folyósító Eximbank az utóbbi időben fokozta erőfeszítéseit ilyen ügyletek tető alá hozása érdekében, így magyar cégek hasonló projektet valósíthatnak meg Indonéziában és Srí Lankán. Tárgyalások folynak Macedóniával, Albániával, Egyiptommal, Mongóliával, Üzbegisztánnal és Boszniával is.

Magyarország az Európai Unió tagjaként köteles az összes többi tagországgal együtt a bruttó nemzeti jövedelmének egy meghatározott részét – 0,17 százalékot – segélyezési célokra költeni. Ez az összeg egyébként lényegesen kedvezőbb és kisebb terhet ró a költségvetésre, mint a régi uniós tagországok esetében, amelyeknél 0,33 százalék a kötelezettség. A segélyezést különböző formában lehet teljesíteni: adósságot lehet elengedni, vissza nem térítendő segélyt nyújtani, vagy éppen kedvezményes hitelt nyújtani."


Ja, hát adósságot ne engedjünk már el, abból nem lesz pénz a haveri cégeknek!

Nem esnek még egyszer abba a hibába, mint Gyurcsányék 2006-ban, mikor csak úgy elengedték az iraki államadósság 80%-át, 38 milliárd forintot!

Amúgy meg lehetett volna próbálni: Csak egy telefon Brüsszelbe, hogy srácok, mi is hitelből élünk, elég nagy szarban vagyunk, mi most ebből kimaradnánk. Durván büntessetek meg!

Vajon melyik magyar cég lesz az szerencsés nyertes? Micsoda izgalmak...
Persze már le van minden zsírozva előre ... még pár milliárdot kapnak a haveri cégek, a 2010 májusi záróra előtt. És milyen furfangos módon ... adunk hitelt, de magyar cégeknek kell felépíteni. Így végül is a hitel, amit a vietnamiak kaptak, szépen visszacsurog magyar zsebbe. Zseniális, a maga módján.

És aki most most azzal jön, hogy mindenkit megillet az ártatlanság védelme (copyright B.B.), és hogy lehet, hogy ez pont egy tisztességes üzlet lesz, azzal szívesen közlök kettő darab, apócska tényt ...

Az egyik:

Az Eximbank elnöke ez a személy:



Igen, Dr. Csillag István (SZDSZ) személyesen! Egy makulátlan múltú ellenzéki párttag egy állami bank élén.


A szakértői kormány keleti gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosa pedig ez a személy:


Nem elhanyagolható információ, hogy a wikipedia szerint "társadalmi megbízatásban végzett munkájáértnem kap javadalmazást." Biztos ingyé' csinálja ...
(Veres Jani hosszú idő után ismét szerepelt a TV-ben, ahol sok okosságot osztott meg Velünk.)

Értjük már, hogy miért volt olyan kurva mosolygós Bajnai?

Nincsenek megjegyzések: