Korkép blog

csütörtök, november 26, 2009

Mikor a rendőr ránéz


Szerző: zero 
- 2009.11.26. 13:01

A cinizmus csúcsa, vagy egy újabb mélypont?

"A strasbourgi bíróság elfogadta azt a kérelmezői álláspontot, hogy a vörös csillag nyilvános használata politikai véleménynyilvánításnak tekintendő. A bíróság megállapította, hogy a vörös csillag sokrétű jelentéstartalommal bír. Egyes jelképek által megjelenített eszmék propagálásának tilalma elfogadható lehet demokratikus társadalmakban, azonban az adott szimbólum használatának általános tiltása a szólásszabadság aránytalan korlátozását jelenti."


A magyar törvények szerint önkényuralmi jelképnek minősülő vörös csillagot ki lehet tűzni, de fekete nadrágban, fehér ingben nem mehetünk ki az utcára?
Hát mindenki megbolondult ebben az országban?

Minek kell mártírt csinálni a Jobbikból / Magyar Gárdából? Ha a kutya sem foglalkozna velük, egy belterjes kis társaság lenne, akik szeretnek sorban állni, meg riadóláncot szervezni ... de két éve őrjöng teljes ballib oldal, a kormány, média, nincs nap Jobbik/Gárda hír nélkül, meg is lehet nézni, hogy meddig sikerült feltornászni őket.

A magyar demokrácia huszadik évében betiltanak ruhadarabokat ... tényleg nem értem. És hogy kik? A demokrácia, a szólás és véleményszabadság, a tolerancia és liberalizmus fennkölt bajnokai!

Mi lesz, hogyha kitalálják, hogy az Új Magyar Gárda új egyenruhája a farmernadrág és kötött pulcsi lesz? Azt is betiltják?
Most akkor nem lehet az utcán Levi's sapkát viselni?

A legkegyetlenebb persze most is Draskovics igazságügyi miniszter volt:

"Arra a felvetésre, hogyan lehet eldönteni, mely öltözék hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájához, Draskovics azt mondta: aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy, a Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia. És majd ha adott esetben bíróság elé kerül az ügy, kiderül, a rendőr jól döntött-e.

Az igazságügyi miniszter egyébként úgy vélte, a most hozott rendelkezés kiállja majd az alkotmányosság próbáját."


A rendőr, aki gyorstalpalón kapta meg a kiképzést, ne döntsön már ránézésre, ha szabad kérnem ... Egyáltalán, honnan kellene tudnia, hogy amire ránéz, az milyen ruha, esetleg milyen szervezetnek az egyenruhája, az a szervezet be van-e tiltva vagy sem? Van egy lista minden rendőrnél a betiltott szervezetekről? Meg egy másik lista a betiltott ruhadarabokról? Honnan kellene ilyet tudnia egy mezei járőrnek?

Nem kellene a rendőröknek mással foglalkozniuk? Hogy mondjuk legyen minden mocskos aluljáróban napi 24 órában rendőrjárőr? Meg ne legyen minden sarkon a koldusmaffia által odahelyezett szerencsétlen koldus? Hogy ne verjenek agyon fényes nappal?

Az pedig, hogy ha esetleg tévedett, és megbírságolt mondjuk egy egész néptánccsoportot, majd a bíróság eldönti évekkel később, a cinizmus csúcsa.

Ez olyan, mintha elmész a boltba, veszel 1 kg porcukrot, hazafelé meg elkap a kommandó kábítószer-birtoklásáért ... ja, bocsi, majd a bíróság eldönti, hogy a rendőr jól döntött-e ...

Draskovics, takarodj már végre az egész bandával együtt!

laspalmas:
Az első akció már meg is volt, Verók István elvitette Gyenge Zsolt exfideszes, jelenleg jobbikos képviselőt az önkormányzati ülésről, mert gárdás ruhában ment be.

Nincsenek megjegyzések: