Korkép blog

csütörtök, december 10, 2009

Ezért tartunk ott, ahol


Szerző: laspalmas 
- 2009.12.10. 13:31

Jogerős ítélet született a siófoki Tesco parkolóban rendőrökre támadó cigánycsalád ügyében. Elevenítsük fel a februári esetet:

"A mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóban álltak meg, a járőrök ellenőrizni szerették volna, hogy jogszerűen állnak-e ott.

Az autóban ülő nőt megkérték, szálljon ki és igazolja magát. Nem akarta megtenni. Időközben megérkezett a férje, gyermekkorú fiúkkal. A férfi fennhangon, durván szidalmazni, fenyegetni kezdte a rendőröket. A szidalmazásba kisvártatva bekapcsolódott a férfi apja és anyja is.
Végül odáig fajult csetepaté, hogy a fiatalabb férfit el akarták vezetni a rendőrök. Ő megpróbálta elgáncsolni, földre teperni a rendőrt. Az idősebb férfit az egyik rendőr az autóhoz szorította, de ő a földre lökte. A gyerek rugdosni, majd ököllel ütni kezdte a rendőrt. Amikor az a gumibotjával odasuhintott, az asszonyok anyatigrisként ugrottak neki, karmolták, rángatták." - sonline.hu

Az akkori hírek szerint a rendőrök nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, nemhogy nem használták a fegyverüket, de az áruház más vásárlói segítettek nekik.... no comment. A túlzásba vitt, kötelességek nélküli jogállam gennyes fekélye ez, ami sürgős kezelésre szorul, különben hamvasztani kell a beteget.
Vártuk hát a példastatuáló ítéletet, ami persze persze roppant szigorú és elrettentő lett:
A gyermekkorú nem büntethető, de szüleit és nagyszüleit egy év három hónapi, négy, illetve három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, ezt másodfokon a megyei bíróság is helybenhagyta.
Ennyi, és nem több!
Gondolom, a tisztelt bíróság sem gondolja komolyan, hogy ez majd visszatartja őket vagy bárki mást a hasonló bűncselekmények elkövetésétől.
Hivatalos személy -pláne rendőr- elleni erőszakért fel-füg-gesz-tett?????
Vicc a köbön.
Így soha nem lesz rend és tekintélye a rendőrnek. Ha pedig már nekik sincs, akkor oda a közbiztonság. Szerintem nem állunk messze a teljes káosztól, lassan nem csak az átlagpolgár, hanem az átlagrendőr is fél kimenni az utcára, és nem csak éjjel, nappal is.
Lenullázták, szétcincálták a testületet, aljas politikai játszmák sakkbábujaként használták őket, csak az autósokkal és a kormány által utált Gárdával keménykednek,viszont az utcai bűnözéssel szemben gyakorlatilag teljesen tehetetlenek.
Ami pedig a legnagyobb baj, hogy a bíróság kirúgja alóluk azt a kissámlit is, aminek segítségével eddig azért úgyahogy kitűntek a tömegből.

Nincsenek megjegyzések: