Korkép blog

hétfő, december 18, 2006

Elértük az országos szintet - köszönet mindenkinek - folytassuk még többen!

HirTv: Köszönjük a tudósitást!

Cikk, HirTv:
"Akiknél kitelt a kormány becsülete

2006-12-15 17:04

Összehangolt, egész napos félpályás útlezárással tiltakoztak a kormány ellen országszerte, több, mint 80 helyen.

A megmozdulások reggel nyolc órakor kezdődtek, és sok helyen csak délután ötkor értek véget. Az "Országos blokád az igaz országért!" elnevezésű akciót civilek szervezték.

A résztvevők elutasítják a hazugságot, a rombolást, a rendőrségi brutalitást, igazi rendszerváltást akarnak, valamint élhető Magyarországon szeretnének élni és dolgozni. Délelőtt a megyei közgyűlések vezetőinek adtak át petíciót a demonstrálók, melyet a jövő héten Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének és Sólyom László köztársasági elnöknek is átnyújtanak.

*

Szinte teljesen megbénították a 85-ös számú főút forgalmát a Csornánál tüntető rábaközi gazdák. A demonstrálók szerint ha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a balatonöszödi beszéde után lemond, megelégedtek volna csak az ő távozásával, de most már azt szeretnék, ha az egész kormányzat lemondana.

A gazdák mindenre elszántak voltak; úgy vallják, náluk kitelt a kormány becsülete. Mint mondják, nem fogják megvárni, amíg eladják a földet a lábuk alól, bezárják a kórházukat, s olyan gázáremelést zúdítanak a nyakukba, amibe belerokkannak.

A demonstrálók úgy vélik, kiszolgáltatottságuk határára értek. Sok a panaszuk, s szerintük csak akkor fordulhat a figyelem feléjük Budapesten, ha nagyot csapnak az asztalra.

A 85-ös főúton több kilométeres kocsisor alakult ki a demonstrációban résztvevő 60 jármű félpályás útlezárása miatt. A gazdák azt mondták, tavasszal visszajönnek, s csak a kormányon múlik, milyen eszközöket vesznek igénybe igazuk érvényesítésére.

*

A Balaton körül is több százan csatlakoztak az országosan összehangolt útlezárásokhoz. Siófok térségében a Gyurcsány-kormány politikája mellett az október 23-i rendőrterror, valamint az egészségügy ellehetetlenítése miatt is tüntettek, a demokrácia védelmében.
A 70-es úton Balatonvilágosnál csaknem 30 autóval zárták el a félpályát a jelenlegi kormánypolitika ellen tiltakozók. A tüntetők legfontosabb követelése, hogy a politikában legyen egy erkölcsi megtisztulás, és hatalmat viselők végre ténylegesen az itt élő emberek érdekeit szolgálják.

A Balaton környékén a többi között Almádinál, Balatonszentgyörgyön és Füreden is szerveztek forgalomlassító demonstrációt.

*

Mintegy tíz autóval vonultak fel a Békés megyei tüntetők reggel Békéscsaba határában, a 44-es számú főúton. A nagy köd miatt azonban a rendőrök nem engedték, hogy az útpályát foglalják el, ehelyett egy parkolóban tüntettek. Azért ezt a helyszínt választották, mert a gyulai határátkelőre vezető forgalmat szerették volna elsősorban lassítani. A demonstrálók a politikai élet tisztaságát és az őszi megmozdulásokban letartóztatottak szabadon bocsátását követelték."

http://kossuthter.com/hu/node/2461

Nincsenek megjegyzések: