Korkép blog

hétfő, december 11, 2006

A kormány megkapta a magáét

2006-12-11. 14:14:36

Jutalmat kaptak a nemzeti vagyon kiárusításában, a gazdaság romba döntésében, és a lakosság megsarcolásában élenjáró miniszterek. A Fidesz szerint szégyen, hogy a megyszorítások idején jutalmat osztogat a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgy határozott, hogy a kormány azon tagjainak, akikre az elmúlt fél évben a reformok és a középtávú fejlesztéspolitika megalapozásában és elindításában meghatározó szerep hárult, a többletmunkát jutalommal honorálja.

A kormányfő az említett szempontok alapján az alábbi jutalmakat ítélte meg:

A Hajdú-Bét csődbe juttatásában jeleskedő Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztosnak 1 havi illetményének megfelelő összeget .

A magyar földet dobra verő Gráf Józsefnek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőjének 1 havi illetményének megfelelő összeget .

A dinamikusan növekvő munkanélküliséget produkáló Kiss Péternek, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetőjének 3 heti illetményének megfelelő összeget .

A maradék magyar haderő töretlen leépítéséért Szekeres Imrének, a Honvédelmi Minisztérium vezetőjének 3 heti illetményének megfelelő összeget .

Vitán felül állt, hogy a tandíj bevezeteséért és a hallgató utazási kedvezmények megnyirbálásáért Hiller Istvánnak, az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetője is jutalmat kap majd. 3 heti illetményének megfelelő összeg üti a markát.

A kórházritkító egészségügyi terminátor, Molnár Lajos is megkapta a buksi simogatást, és a hozzá járó júdáspénzt: 2 heti illetményének megfelelő összeget.

Hazánk költségvetési titánja, a kitartó munkával rekord hiányt összeszedő Veres János, a Pénzügyminisztérium vezetője 2 heti illetményének megfelelő összeget tehet zsebre a hálás adófizetők zsebéből.

(MN-Kuruc.info)

Nincsenek megjegyzések: