Korkép blog

szerda, június 10, 2009

A vagyonadót tárgyalták - tizenöten


2009.06.10. 11:01 laspalmas

Avagy előrehozott nyári szünet a parlamentben.
Az előző posthoz szervesen kapcsolódva kukkantsunk be az országnak házába.
Tegnap tárgyalták az adótörvényeket, konkrétan a vagyonadót, a személyi jövedelemadó és a munkaadói járulék csökkentését. Százmilliárdokról és a "zemberek", az úgynevezett "lakosság" sorsáról, jövőjéről, pénztárcájáról volt szó, de a mi drága képviselőinket ez nem nagyon érdekelte. A 385 főből 15-en (!) voltak jelen.
Persze magyarázat akad bőven:
MSZP: "nem lógtak a képviselők, hanem a plenáris ülés helyett a bizottsági üléseken voltak."
FIDESZ: "Képviselőink nem voltak ott, de ez nem jelenti azt, hogy a strandon lettek volna – mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója.
– Nem tartjuk fontosnak, hogy a vitákon olyanok is bent üljenek, akik érdemben nem tudnak hozzászólni az adott témához. Tőlünk azok szólaltak fel, akik a költségvetési bizottságban dolgoztak a javaslatokon. A többiek az országgyűlési bizottságokban, a választókerületükben vagy a képviselőházban tették a dolgukat. A meglepő inkább az, hogy Oszkó Péter pénzügyminiszter nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen, hanem az államtitkára ismertette a javaslatot" – mondta.
KDNP: "Mindenki jelen volt a vitán, akinek akkor ott kellett lennie" – mondta Halász Zsuzsa szóvivő.
MDF: "A függetlenek közül három MDF-es is jelen volt, és minden lehetőséget megragadtak, hogy felszólaljanak"- mondta Herényi Károly
SZDSZ: Ők adósak maradtak a magyarázattal, gondom magasról tesznek már az egészre. 2,16 %-al mit erőlködjenek?
A többiek meg? Ők épp ellenkezőleg, túl magabiztosak...

Nincsenek megjegyzések: