Korkép blog

hétfő, április 12, 2010

Az új korszak első napja


Szerző: zero 
- 2010.04.12. 07:01

Kemény egy nap volt:

2 óra 20 perc alatt tudtam csak leszavazni.

Az OVB ingyen és több millió néző örömére élőben adta elő az MSZMP KB ülését 1985-ből. Az egyik OVB tag 18:45-kor a Híradóból tudta meg, hogy emberek vannak az utcán szavazásra várva. Egy másik OVB tagban felmerült, hogy szedjék össze a sorban álló emberek mobiltelefonjait, hogy ne kapjanak információt, hogy áll a szavazás.

Még az is lehet, hogy még mindig sorban állnak valahol szavazni.  Éjfélkor még 200-an nem szavaztak a Bocskai úton, Újbudán, ahol már akkor 6 órája állnak a sorban. Milyen ország az, ahol egy időzónában vannak olyan választópolgárok, akik április 12-én, hétfőn szavaznak?

A blog.hu haldoklott, az Index haldoklott, az internet haldoklott, az ország háborgott. Mi (is) rekordot döntöttünk. Köszönjük az RTL-nek a lehetőséget, főleg mivel a Coveritlive panel, ahol ment a chat, nem halt le.

közvéleménykutatók most nem lőttek nagyon mellé.

A Fidesz 50% felett végzett.

Két rendszerváltó párt kiesett a parlamentből: MDF, SZDSZ. Dávid Ibolya lemondott.

Két új párt bejutott: Jobbik, LMP.

A Jobbik 8 megyében második erő, de Budapesten csak negyedik.

A Fidesz 119 választókörzetben 50% felett nyert, itt már nem lesz második forduló.

Az MSZP 50, majd 25 majd 15 egyéni győzelemben reménykedett. Ezzel ellentétben 2 helyen állnak az első helyen, a nagy MSZP-s fellegvárak (Csepel, Szeged, Miskolc) elestek. Mesterházy szerint még nem jött el az értékelés ideje, a választásokat majd csak a második forduló után értékelik. Ő tudja. Még állva maradt 57 választókerületet Mesterházy „fel fogja szántani” a legjobb eredményért. Ő tudja.
A tét: a Fidesz kétharmada. 57-ből 48 kválasztóerületet kell ehhez nyerni. Meglátjuk...

A kampány folytatódik, csak már egy kicsit másképp.

Vagyis "show must go on" ...

Frissítés:
Közben kiderült, hajnali negyed kettőkör szavazott az utolsó választó. Ostoróczki Szabolcs, a budapesti Műegyetemen tanuló egri fiatal 7 órát várt a 719-es sorszámmal  arra, hogy leadhassa a voksát. Azt mondta, bár ismerte a választási eredményeket, úgy döntött, kivárja sorát, és él választói jogával. A választókerület egyéni képviselői mandátumát az első fordulóban elnyerő Fidesz-KDNP közös jelöltje, Rétvári Bence egy üveg pezsgővel személyesen köszöntötte Szabolcsot.

Nincsenek megjegyzések: