Korkép blog

hétfő, április 12, 2010


A választás vesztese: az OVB

Az OVB bearanyozta mind az elmúlt 8 évet, mind a unalmas kampányt.

Köszönjük!

Én azt hittem, ha már majdnem mindent elkúrtak ebben az országban, legalább a választási rendszerünk rendben működik. Nos, rohad ez is ...

http://www.mta.hu/fileadmin/tagok/001159_maxi.jpgSzigeti Péter, az OVB elnöke természetesen nem tehet semmiről:

"Az eredendő bűn a jogalkotás szintjén keletkezett, hisz a törvény kimondja, hogy egyetlen választókörben lehet ezt megtenni. De kiderült, hogy 2-3000 embert nem lehet egy helyen leszavaztatni. Nem tudták, hogy ekkora létszám lesz, ez csak délután négy óra után derült ki számunkra, mert az információáramlással is probléma volt. Ekkor döntöttek úgy, hogy ne csak a előtérben tartózkodók adhassák le szavazatukat, hanem az utcán várakozók is. A kampánycsendet pedig nem ők hosszabbították meg, hanem a törvény rendelkezik úgy, hogy amíg be nem fejeződik a szavazás, nincs vége a kampánycsendnek. "Kétségtelen, hogy nem ez volt az igazán optimális kezelése a helyzetnek."

Nos Péter, már múlt héten sorban megírta az összes újság, hogy mely kerületekben, városokban legtöbb az átjelentkező szavazó (Budapesten pl. 11., 13., 14. kerületben volt a legtöbb), így látni lehetett, hogy NEM fog tudni leszavazni az a 3000 ember, mikor a választókör kapacitása csak 1000.
(A fővárosban a legtöbben, 2.823-an, a XI. kerületben kívántak igazolással szavazni a 15. választókerület 19-es szavazókörébe tartozó alig ezer választópolgár mellett. Vagyis egy körre osztottak be 3800 szavazót, mikor 1 szavazó 1 perc alatt szavaz le!!!)

Ezért kapjátok a pozíciót és a fizetést, hogy minden egyes lépést végiggondoljatok. Ha pedig erre képtelenek vagytok, akkor tegyétek, amit tenni kell ... és mondjatok le.

Az élő OVB ülésben minden benne volt, ami "magyar" és "elkúrás": egymásra mutogatás, mentegetőzés, dilettantizmus, paragrafus értelmezési problémák, tanácstalanság, józan ész ...

Vajon ki fog elmenni a második fordulóban igazolással szavazni, ezek után? Vagy egyáltalán szavazni? A "választópolgárnak" már így is megvan a véleménye a politikáról, hát még ezek után ...

Szerencsére a magyar ember sírva vigad, így a Facebookon két csoport is alakult este:
"Mi lesz előbb, 4-es metró vagy választási eredmény?" illetve a "Előbb lesz ennek a csoportnak 10.000 tagja, mint választási eredmény!, aminek már este 9 felé meglett a 10.000 tag, most jelenleg amúgy 19 962 tagja van.

Az OVB amúgy eszméletlen rossz döntést hozott, mikor 19:15 perckor bejelentették, hogy meghosszabbítják a kampánycsendet. De legalább most már feketén-fehéren kiderült, hogy a kampánycsend elavult, betarthatatlan és teljesen felesleges.

Az portálok nem írhatta ki az eredményt, de mondjuk a blogok igen, amit szépen kitettek a blogajánlóba ...
Az emberek pedig ügyesen elkezdték információéhségükben keresni az eredményeket, és szépen megismerkedtek olyanokkal, mint Twitter, Tumblr, blog, Facebook ...

Szóval köszönjük az OVB-nek, hogy Magyarországon áttört a web2! Másért nem is, de ezért hasznos volt a pöcsölésük.

Ha valaki feltette a tegnapi OVB-live adást valamelyik videómegosztóra,
kérem jelezze, felejthetetlen volt ...
Az Internet már kis is köpte, mi zajlott valójában az OVB főhadiszállásán vasárnap este:


http://vastagbor.blog.hu/2010/04/12/a_vaeasztas_vesztese_az_ovb

Nincsenek megjegyzések: