Korkép blog

hétfő, március 16, 2009

Március 15-én a 12 pont betiltva

2009.03.16. 13:16 zero

A lopakodó Gyurcsány-Draskovics (fél)diktatúra még képes meglepetést okozni.

A reggeli zászlófelvonáson a kordonon kívüli "ünneplő" tömegben két fiatalember kifeszített egy lepedőt, amire szépen, fekete festékkel ráírták, hogy „Felelős kormányt Buda-Pesten”, alul pedig zárójelben, hogy (12 pont), mint korrekt forrásmegjelölés.


 
















A két srác nem kiabált, nem dobált, nem volt náluk tojás, papírgalacsin, a két srác csak állt némán, feszítve a lepedőt.

De ilyet ma már nem lehet csinálni. 161 évvel 1848 március 15-e után, 20 évvel a rendszerváltás után, 5 évvel az Európai Unióba való belépés után, némán, csendben a nemzeti ünnepünkön nem lehet idézni a 12 pontból.

Nem lehet, mert 161 évvel 1848 március 15-e, 20 évvel a rendszerváltás és 5 évvel az Európai Unióba való belépés után 6 rendőr közrefog és elvezet.

Nem lehet, mert 161 évvel 1848 március 15-e, 20 évvel a rendszerváltás és 5 évvel az Európai Unióba való belépés után ezt a rendőrség a gyülekezési joggal való visszaélésként értékeli.

Nem lehet, mert 161 évvel 1848 március 15-e, 20 évvel a rendszerváltás és 5 évvel az Európai Unióba való belépés után ezért szabálysértési feljelentés jár.
Biztos azért vitték el őket, mert tilos pontatlanul idézni a 12 pontból. Helyesen ugyanis: "Felelős ministeriumot Buda-Pesten" . Más indokra nem is merek gondolni ...



Idáig jutottunk.

Van még ennél lejebb?

Biztosan ...

Köszönhetően a rettegő hatalomnak, akik sosem szerették igazán a nemzeti ünnepeket, hiszen nyűg volt ez számukra 1989 előtt, amikor a MSZMP KB-ban vagy a KISZ-ben lázasan dolgoztak aszocializmusért a NATO és EU-s tagságért és a demokráciáért, és nyűg ez számukra most is. Hiszen egy Draskovicsnak, egy Veresnek, egy Szilinek, egy Lendvainak, egy Cseháknak, egy Kiss Péternek, egy Lamperthnek mit jelent Március 15-e vagy Október 23-a? Hiszen eleve veszélyes bármilyen forradalmat ünnepelni. Ne adjunk ötleteket a szeretett népünknek, sőt, az a legjobb, ha nem is emlékeznek az emberek. Ezek az ünnepek számukra a kínos, kötelező és nyűg kategória ... és ezt kiterjesztik a rendőrségre, az egész országra. Hogy az embernek már nincs is kedve kimozdulni az ünnepen, sőt, még bekapcsolni a televíziót sem ...





















Soha aktuálisabb még nem volt a 12 pont ...

Mit kiván a magyar nemzet.
Legyen béke, szabadság és egyetértés.

Úgy legyen ...

Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.

Kívánjuk ... Öszöd óta tudjuk, hogy a felelős szerkesztőknek bizony jár az eligazítás. Vagy Gréczytől egy kis útbaigazítás. Vagy egy kis rabosítás az oknyomozó újságírónak. Vagy pénzügyi támogatás egy-két újságnak (Népszava, Népszabadság). Vagy bojkottra való felhívás a hatalomnak nem tetsző sajtótermék ellen (Magyar Hírlap). És működik az öncenzúra, ami még veszélyesebb, mint anno az amit Lendvai meg Aczél elvtárs műveltek.

Felelős ministeriumot Buda-Pesten.

Felelős kormányt, új választásokat. Ez lenne a minimum. Elég volt a kisebbségi szocialista kormányból, elég a pszeudó-ellenzéki SZDSZ-ból és MDF-ból, elég az évek óta ugyanazt szajkózó Fideszból. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert csak mennek a napok, hetek, hónapok, de a helyzet csak rosszabb.

Évenkinti országgyülést Pesten.

Régi szép idők, amikor az volt a legnagyobb probléma, hogy Pozsonyban, koronázóvárosban volt az országgyűlés. Most itt van Budapesten, és? Alszanak, újságot olvasnak, dohányoznak, kurva olcsón zabálnak odabent, költségtérítés, szállásköltség-térítés, mentelmi jog. Dilettáns, semmihez sem értő 386 ember.


Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.

Törvény előtt vajon egyenlő Kovács József egyszeri állampolgár, Princz Gábor, Kulcsár Attila vagy Császár Előd? Nem hinném  ...


Nemzeti őrsereg.

De hát van nekünk a Magyar Honvédség, meg Gripenek, meg 7700 felújításra váró gépkarabély ... Egyértelműen aktuális pont, jelenleg sem egy külső támadás, sem egy belső lázadás ellen képes fellépni a Magyar Honvédség.


Közös teherviselés.

161 évvel később, még mindig aktuális! Sőt, még aktuálisabb, mint valaha. Mert az adómentes minimálbértől kezdve Demján Sándor 260 milliárd forintos vagyonáig széles a spektrum. És ez nem éppen a közös teherviselést mutatja. 2 millió törvényesen, nem minimálbérre bejelentett balek tartja el ezt az országot, a 900 ezer minimálbérest, a 3 millió nyugdíjast, a 800 ezer rokkantnyugdíjast. Az egész országot. Elképesztő ...


Urbéri viszonyok megszüntetése.

Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján

Kopogtató cédulák, mulasztásos alkotmánysértés az egyenlőtlen választókerületek miatt, illegális kampánypénzek, soroljam?


Nemzeti Bank.

2008-ban a magyar bankok olyan 300 milliárdos profitot értek el. Válság ide, válság oda. A "magyar bankok" szókapcsolat kicsit túlzó, mert egy magyar bank van, az OTP, a többiek külföldi bankok leányvállalatai. Extraprofit, mohóság, kapzsiság. 1% hitelfolyósítási díj és társai. Mindenki pontosan tudja miről van szó ...
 
A' katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.

Afganisztán, Irak, Koszóvó, Taszár, Pápa ... 

A' politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
A fenti két srácot ennek minősíteném. Lehet, 2010 március 15-én, a választások előtt 1 hónappal már olyan ideges lesz a kormány, hogy ténylegesen be is varrják őket a Gyorskocsi utcába ... Ki tudja? 
Unio.

Ide kívánkozik, hogy a Köztársasági Elnökünket, aki a határon túli honfitársainkkal kívánt ünnepleni, egy szomszédos ország, egy szintén EU-s ország többször megalázta, és megakadályozta, hogy március 15-én ünnepeljen Erdélyben. Példátlan, pofátlan, felháborító, amit műveltek a románok. És megint velünk lehet ilyet megtenni ... legközelebb remélem Basescu román elnök gépét Szeged felett fordítják vissza a Gripenjeink, majd Nagylakon kábszeres kutyákkal vizsgálják át az elnöki konvojt, egy kis testüregi motozással megfűszerezve.


Friss:
"A gyülekezési jog megsértése miatt valószínűleg feljelentést fognak tenni ellenünk a rendőrök – mondta el lapunknak az a férfi, akit március 15-én a Kossuth téren azért vezettek el, mert egy „Felelős kormányt Buda-Pesten” feliratú transzparenst tartott. Elmondása szerint megkérdezték a rendőröket, hogy milyen paragrafust sértettek meg, azonban erre nem válaszoltak, de az intézkedő hatóság nem bántalmazta őket. "

Nincsenek megjegyzések: