Korkép blog

kedd, március 17, 2009

Rettegés: utcákat bontanak el az újonnan betelepült cigányok (+videó)


2009-03-16 18:57 
Egész utcák tűntek már el az Ózdhoz tartozó Somsály bányatelepen, mert a házakat a benne élők egyszerűen elbontják saját fejük felől. A közelmúltban ide települt új lakók úgy jutnak újabb bontási területhez, hogy félelemben tartják és elüldözik a telep többségében nyugdíjas őslakosságát. A Keresztmetszet című műsorunk vasárnapi megrázó riportjából kiderül, a helyiek eddig hiába kérték a hatóságok segítségét.



  Videók:
Tekintse meg a Keresztmetszet megdöbbentő riportját
Tető nélküli lakóépületek, eltűnt házsorok, kifosztott és felgyújtott közintézmények. Az Ózdhoz tartozó városrészen azt követően indult el az esztelen rombolás, amikor a bányatelepre nagy számban telepítették be a máshol nem kívánatos cigány családokat. Az új szomszédoktól nemcsak a zömében idős nyugdíjasok tartanak, félnek az őslakos cigányok is.

A betelepülők sorra bontják el a házakat, hogy azokat építőanyagként értékesítsék. Módszerük az, hogy addig zaklatják szomszédaikat, amíg azok sorsukra hagyják az épületet. Elég a tulajdonosok egy két napos távolléte, és házukat lakhatatlanná teszik. Aki ellenáll azt megfenyegetik. A lakosság hiába fordul a hatóságokhoz.

Az oszlophoz kötözték, belehalt sérüléseibe

A telep idén télen kirabolt és felgyújtott kultúrháza mellett másnap reggel egy oszlophoz kötözött hajléktalant találtak. A férfi, aki valószínűleg véletlen szemtanúja volt az eseményeknek, később belehalt sérüléseibe. A rendőrség azóta sem indított nyomozást bűnügyben és nem is nyilatkozik az esetről, csakúgy, ahogy az önkormányzat sem.

A műsor ismétlését az alábbi időpontokban tekinthetik meg: március 17. kedd 14.05, március 19. csütörtök 9.05 és március 20. péntek 18.05

hírTV

Nincsenek megjegyzések: