Korkép blog

kedd, július 28, 2009

Lánclevelezgetnek a hivatalok


2009.07.28. 11:01 laspalmas

Ha nem látnám a saját szememmel, aligha hinném el, hogy Győrtől Budapesten át Tiszalökig, az NNI, a börtönök, bíróságok, a különböző föld- és polgármesteri hivatalok ezzel foglalkoznak:
Ám az még hagyján, hogy ilyenekkel foglalkoznak a mi pénzünkön, tekintsünk el attól is, hogy nem ellenőrizték, van-e egyáltalán Tulin nevű település Ausztriában (nincs, csak Tulln), de hogy ráadásul sík hülyék, és sokadjára is megvezethetők, az már valami.
Beütöttem a Google-ba az "ausztriai kisfiú lánclevél" kombinációt, ELSŐ találatként hozta az Index 2004-es (!!!) cikkét, miszerint az egész átverés:
"Az Indexhez is eljutott, több száz címet tartalmazó paksaméta szerint az átverésnek felülők névsora az Oktatási Minisztériumtól az ORFK-ig, a Magyar Rádiótól Gyurcsány Ferenc miniszterelnök cégéig, az Altus Rt.-ig terjed.
Az ORFK elküldte a levelet többek között a Rendőrtiszti Főiskolának, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, az Igazságügyi Minisztériumnak. Garamvölgyi László szóvivő az Indexnek azt mondta, rendkívüli módon gusztustalannak tartja, hogy valaki ilyennel képes viccelni. Nem gondolta, hogy ellenőrizni kellene a levél valódiságát, hiszen a megkeresés nem magánembertől érkezett, hanem a Vám- és Pénzügyőrségtől. A rendőrségi szóvivő az a tanulságot vonta le, hogy a jövőben ellenőrizni kell az ilyen jellegű megkereséseket."
Azt hiszem, már nem lehet csodálkozni a rendőrség és az NNI által elért eredményeken.....
(Rolikának köszönjük, hogy beküldte nekünk a leveleket!)

Nincsenek megjegyzések: