Korkép blog

hétfő, július 27, 2009

Na ne már! A szakértői kormány most a disznóvágást pécézte ki

2009.07.27. 13:01 zero

Higiéniai okokra hivatkozva egy 2010-től hatályos rendeletmódosítás megszüntetné a hagyományos disznóvágást - írja a Magyar Hírlap.

Ideje is volt már hogy a szakértő kormány ezzel is foglalkozzon, hiszen látjuk-érezzük-tudjuk, hogy az ország nagyobb problémái meg vannak oldva, 100 nap alatt 8 évnyi munkát vittek véghez (halleluja!), most már jöhetnek az apróbb-cseprőbb "ügyek". Az EU-ban vagyunk, lopni-csalni-sikkasztani lehet, de cifrát fosni a sült vértől azt nem ...

"A falusi vendégasztal-szolgáltatókat lehetetlenítené el a kormány által 2010-től tervezett higiéniai nemzeti útmutató rendelet, amely a hagyományos disznóvágást gyakorlatilag eltörölné. Az állattenyésztéssel, növénytermesztéssel valamint az alapanyagok feldolgozásával kapcsolatban igen szigorú egészségügyi előírásokat kívánnak bevezetni, ezeknek betartására azonban a legtöbb falusi házigazda nemigen lesz képes.

Ha például a házigazda leöli disznaját, annak húsából nem készíthet pörköltet a vendégeinek. Erre kizárólag akkor lenne lehetősége, ha saját vágóhidat létesít, vagy a disznót elviszi a legközelebbi üzembe. Így azonban ismét elvész egy ősi magyar hagyomány.

Ez a tevékenység elsősorban a kevesebb pénzből élő vagy munkanélküli falusiaknak biztosít némi, havi hatvan-nyolcvanezer forintos többletpénzt, ám ők nem tudnak majd megfelelni a tervezett előírásoknak. Ha pedig képtelenek falusi vendéglátásból megkeresni például a téli tüzelőre valót, majd legfeljebb ők is szociális segélyért állnak sorba az önkormányzatnál" – Zalai Andrea, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) főtitkára.

Ja, amúgy a minden eszközt bevetve segítik a falusi turizmust, hogy ahól amúgy sincs semmi munkalehetőség, esetleg a turizmusból megéljenek az emberek:
"Az országgyűlés június végén elfogadta a közteherviselés rendszerének átalakítását célzó törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot, 2010. január elsejétől megszűnik a falusi vendéglátás (szállásadás, étkeztetés, programszervezés) adómentessége. Míg jelenleg a házigazda éves bevételének négyszázezer forintig terjedő része adómentes, jövő évtől minden fillér után be kell majd fizetni a terheket."

Háromnégyzet blogról:














Lehet hogy ez a fénykép váltotta ki az MSZP haragját, a disznovagas.hu-ról?


Uramisten, nem EU-higénikus a lábas!!!





















Hol van az ÁNTSZ? A sáros földön hús van!!!

Ó, azok a boldog 50-es évek ...

Nincsenek megjegyzések: