Korkép blog

kedd, július 07, 2009

Makula őrnagy betiltotta a Levi's sapkát meg az oroszlános mellényt


2009.07.05. 09:01 zero

Makula György őrnagy úrnak, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjének hobbija lehet a bírósági ítéletek olvasása, értelmezése, másként nem tudom értelmezni a tegnapi produkcióját ...

Makula a március elején lett a rendőrség szóvivője, amikor az öreg Garamvölgyit kirúgták a Pásztor Albert-ügy után, az "állítólag a romákkal kapcsolatos támadások rendőrségi kommunikációjának hibái miatt". És emlékszünk, hogy minden média vastagon kihangsúlyozta, hogy Makula György biza' roma származású. Ilyenkor, érdekes módon, ezt lehet írni ...

Az MTI információ szerint az országos rendőrfőkapitány azt követően keresett roma származású rendőrt a szóvivői feladatok ellátására, hogy Kállai Ernő kisebbségi ombudsman tavaly április 15. és szeptember 15. között átfogó vizsgálatot végzett a rendőrségnél, és tavaly novemberi ajánlásában erre tett javaslatot Bencze Józsefnek.

Nos, Makula György a következőket nyilatkozta:

"Ha a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagjai egyenruhában jelennek meg közterületen, a rendőrség intézkedni fog ellenük, erre a nap folyamán az ország több településén már sor került.

Szombaton több településén kellett intézkedniük a rendőröknek olyan emberekkel szemben, akik a Fővárosi Ítélőtábla által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda Egyesület egyenruháiban jelentek meg.

A bírósági döntés értelmében a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom csak formailag különül el, egységes képződményként kell kezelni, ezért a jövőben a rendőrség intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve vonulnak közterületen, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt."

Nagy spíler ez a teljes semleges Makula ... csöppet sem zavarja, hogy a rendőrségnek a törvényeket kellene betartatni és betartania, nem pedig alkotni...
Magyarországon az önkényuralmi jelképek vannak betiltva, azokat nem lehet hordani, bár a vörös csillag félig-meddig már engedélyezve van, hála és köszönet a strasbourgi bíróságnak.

Ahogy a TASZ is írta: "A gyülekezési jog ugyanis nem csak szervezeti formában gyakorolható, a jogszabályok pedig az önkényuralmi jelképeken kívül egyéb esetben, meghatározott ruházat viselését nem tilthatják meg."

Azt pedig, hogy kiben mi kelt félelmetmegbotránkoztatást vagy riadalmat, elég nehéz "mérni".

Vegyünk egy roppant egyszerű példát:
Megyünk este hazafelé, és jön velünk szemben 20 fuxos roma, feleségverő atlétában, olyan "John McClane"-es stílusban, 20 rózsaszínboába (hiányosan) öltözött meleg és 20 rohamdroid, talpig páncélban.

Most akkor nekem kérnem kellene, hogy mivel bennem a fux és a atléta félelmet kellett, tiltsák be?
Most akkor nekem kérnem kellene, hogy mivel bennem a rózsaszín boa megbotránkoztatástokozott, tiltsák be?

Most akkor nekem kérnem kellene, hogy mivel bennem a droidsereg páncélja riadalmat okozott, tiltsák be? 
Szóval, Makula, a hatályos magyar törvények egy szót sem írnak arról, hogy tilos Levi's sapka vagy az oroszlános mellény viselése. És ha az emberek élnek ez alkotmányos jogukkal, éstörvényesen (!) demonstrálnak, akkor kurvára nem szabhatja meg a rendőrség, hogy ezt milyen ruhában tehetik meg ...

Mellesleg kíváncsi lennék, ha holnaptól mondjuk Kis Vakond lenne a Gárda ruháján,  akkor  a rendőrség minden Kis Vakondos pólóst bevinne az örsre?

LEVI'S BB SAPKA, 5000 HUF:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bakker, ki fél ettől? 

De a tegnap nap (vagy lehet, hogy az év) legabszurdabb híre:
"Az Anker közből négy embert állítottak elő, akik a Bombagyár terrorlufijait készültek osztogatni. A helyszínen eljáró rendőrök szerint a luftballonok félelem keltésére voltak alkalmasok, ezért garázdaság miatt vált szükségessé a fiatalok előállítása."

A "terrorlufi" (ami akár kommandóslufi is lehetne) egy normális fekete lufi héliummal feltöltve, rajta egy szem meg egy száj, majdnem olyan, mint a depresszió-lufi, amit tavaly fotóztam ... Kurva veszélyes, nem vitás:


Magyarország, én így szeretlek!

Nincsenek megjegyzések: