Korkép blog

szerda, július 01, 2009

SZDSZ hétköznapok


2009.07.01. 12:01 adequate courier

Rég hallottunk már Magyarország hatodik legnagyobb pártjáról (gúnyos vigyor), ami kissé több, mint 62 ezer biztos szavazóval rendelkezik(gúnyos vigyor2).
Nos, Magyarország "hatodik erejét" lassan a lélegeztetőgépről is lekapcsolják. Elnököt egy ideje nem sikerül találni Fodor Gábor lemondása óta, de most még a vidéki frakciók is dühöngenek és javasolják:
-"Szükséges végre eldönteni, hogy a frakciónak van-e pártja, vagy a pártnak frakciója"
Mondják mindezt azért, mivel a parlamenti frakció politikai felhatalmazás nélkül, az országos tanács  és a helyi szervezetek véleményét semmibe véve szavazta meg  hétfőn az országgyűlésben a vagyonadót - ismertette a párt kiskunfélegyházi szervezetének a döntését kedden Vida Pál, a helyi szervezet elnöke.
Az SZDSZ "felsőházával" szemben és ellentétben, a regionális frakció egyöntetűen elfogadta a megkérdezés, egyeztetés, vélemény akceptálás hiányát kifogásoló tiltakozó határozatot
Hasonló a helyzet Győr-Moson-Sopron megyében is, ahol a helyi választmány elnöke elmondta:
...az SZDSZ budapesti választmánya állásfoglalásban, majd a párt országos tanácsának szombati ülésén egy véleménynyilvánító szavazással tette egyértelművé a vagyonadó elutasítását. Így az azt megszavazó tíz országgyűlési képviselő "sajnálatosan az SZDSZ-tagság többségének álláspontjával szembe helyezkedett".
Mindezek tetejébe megnyílt a második harmadik front is, nevezetesen a régebben Gusztos Péter nevével fémjelzett ifjúsági tagozat, az Új Generáció több tagja úgy gondolta, köszönik az elmúlt éveket de most már jobb lenne ha emberként nézne ránk a szomszéd így lemondtak tisztségükről.
Volt viszont négy igazi igaz ember is a csapatban, ők szeretik habzsolni az élvezeteket így egyúttal az SZDSZ-nek is búcsút mondtak.
A távozó tagok nem mások, mint Léderes András elnök, Földiák János valamint Takács Flóraalelnökök, és utoljára de nem utolsó sorban Ferenczi Annamária ügyvivő. Szóval az ÚG komplett elnöksége mondta azt, viszlát.
Az ÚG honlapját még nem frissítették, megtalálhatjuk a volt tagok úgynevezett küldetését.

"Azért, mert mi ilyen országot kaptunk a szüleinktől, nekünk még nem ilyet kell továbbadnunk." Léderer András                                                                         

"A mi generációnk előtt még ott van a nagy feladat, hogy ráérezzünk saját hangunkra, öntudatosan kiálljunk a jogaiért és megtanuljunk élni a szabadsággal, amit szüleinktől és nagyszüleinktől kaptunk. Senki nem fogja nekünk megmondani, hogy mit akarjunk, mit gondoljunk, miért harcoljunk. Nem kis feladat ez, ami csak akkor fog sikerülni, ha képesek vagyunk a párbeszédre bármit is gondolunk, bármiben is hiszünk, mert közös felelősségünk, hogy milyen országot hagyunk hátra a gyermekeinknek.Takács Flóra


Nos az urak és a hölgyek valószínűsíthetően rájöttek, hogy álmaikat megvalósítani és a világot megváltani nem az SZDSZ-ben fogják.
Búcsúmondataik a következőek voltak:
Az EP-választási kudarc óta "az SZDSZ egy része mindent megtett azért, hogy ellehetetlenítse a helyzetértékelést és a kiútkeresést", és emiatt lehetetlenné vált, hogy az Új Generáció teljesítse célkitűzését, az SZDSZ megújítását. "Ilyen körülmények között nem vállalhatjuk tovább a felelősséget az SZDSZ politikájáért, ezért lemondunk a párt ifjúsági szervezetében viselt tisztségünkről" - közölték.
"Ma már csak látszat, hogy az SZDSZ a magyar liberálisok otthona. A mai nappal kilépünk a Szabad Demokraták Szövetségéből" - fogalmaztak.
"az SZDSZ-t sakkban tartó, a változást és megújulást, az érdemi vitát megakadályozó frakcióvezető és az SZDSZ országgyűlési képviselőinek őt támogató többsége" ma már sajnos a liberális politika legfőbb akadályozói."

Nos még mielőtt kitüntetnénk őket, ne felejtsük el, hogy mindezidáig alulról asszisztáltak az anyapárt összes mocskához, most viszont megengedek magamnak egy pár percnyi szimpátiát a búcsúközlemény tartalma miatt.
Tűkön ülve várom viszont a süllyedú hajó madarainak reakcióját erre a rasszista, soviniszta tettre, melyet a magyar nemzetre káros, fasiszta és áruló volt Új Generációs bajtársak elkövettek.
Kíváncsi vagyok, hogy azok kiválását,  akiket eddig világnézeti alteregójuknak tekintettek, hogyan fogják a sajtó elé lereagálni, tekintettel arra, hogy most már saját berkeikben is ugyanazon bíráló szavak hangoznak el mint amit eddig az általuk szélsőjobbnak titulált oldal hangoztatott. Mondjuk az MSZP példáján okulva valószínűleg őket sem fogja nagyon zavarni az, hogy a párton belül alapvető értékekben nem értenek egyet.
Summa summarum, ha így haladunknak, lassan bonthatjuk a pezsgőt.

Nincsenek megjegyzések: