Korkép blog

csütörtök, november 30, 2006

Berni szervező élményei

Kaptunk egy pár soros beszámolót a november 10-ei berni tüntetés szervezőjétől. A legfontosabb gondolatok, amiért fontosnak tartottuk visszatérni rá alább.

"Végig a demonstráció alatt folyamatosan szaladt a film ahogyan a rendőrség veri a tüntetőket az arra járó svájciak is állva maradtak és szörnyülködtek. Egyesek meg is jegyezték, hogy "rettenetes dolgok történtek 1956-ban"! erre én megmagyaráztam nekik, hogy ez nem '56-ban, hanem most, 1-2 hete történt. amit bizony nagyon kellett többünknek bizonygatni, mert nem akarták elhinni. Olyan erős a hírzárlat Magyarországról, hogy a világ alig van informálva a dolgokról."

Mielőtt vádló leveleket kapunk, hogy a külföldi tüntetők rontják "Magyarország megítélését" a világban, gondolkodjanak el, hogy nem azért lehet-e megtenni velünk mindazt, ami az ősz folyamán történt, mert szabad országnak hazudják Magyarországot a világban?! Köszönjük.
Nézzük tovább a berni beszámolót.

"Másnap a tüntetés után a technikai rendező egyetemi tanár lakásába betörtek, ellopták a kompjuterét és az összes digitális anyagot a demonstrációval kapcsolatosan. Hogy ez egy véletlen vagy nem, az olvasó fantáziájára bízható."
"A tüntetés békés volt, szívünkben szomorúságban meghatva, kezünkben gyertyával gondoltunk az 1956-os és 2006-os áldozatokra."

http://kossuthter.com/hu/node/2279

Nincsenek megjegyzések: