Korkép blog

csütörtök, november 09, 2006

Olvasó: válasz Tomcatnek fegyverügyben

2006-11-09. 00:42:41

Tisztelt Kuruc.info szerkesztőség!
Kedves Tomcat!

Tomcat - minden tiszteletem ellenére - hülyességeket beszél. Már ami a rendőrök fegyverzetét illeti.

Az AMR-69 az AMD-65 mintájára, de sok lényeges eltéréssel készült. A fegyver hossza rövidebb, utcai és közelharcra alkalmassá tett. Csövét úgy alakították ki, hogy a puskagránátot akadálytalanul fel lehessen helyezni az elejére - az ellenséges járművek és tömeg megsemmisítésére - a csőszájfék kialakítása is speciálisan a csőbe mart ferde vágatokkal megoldott. Érdekessége a fegyvernek, hogy éles lőszerrel is indítható belőle a kétféle hozzá gyártott - repesz és páncéltörő - puskagránát, tehát használatához - más hasonló fegyverrel ellentétben - nem kell az éles lőszert tartalmazó tárat kicserélni vaktöltényre.


Honnan származnak a képek?
1. A képek hivatalosak. A színes bulvárlap hivatásos fotósa készítette:
http://www.szinesbulvarlap.hu/index.php?fotogal=1
Tehát hamisítás és képmanipuláció kizárva. Ebben a mappában található: Véres összecsapások a Blahán és a körúton

2. A sorozatlövő fegyverek és a páncéltörő gránát rendszeresítve van a rendőrségnél!!!!!! BM Szabályzat itt: http://www.bm.hu/proba/bmtvtev.nsf/84c02c12db860e2fc1256835004755d8/41670a42027edecec1256c8b0040e994?OpenDocument

3. A fegyverhez tartozó gránátokról minden fellelhető dokumentum a páncéltörő és repeszgránátról ír. Egyetlen forrás említi csak, hogy köd, illetve könnyfakasztó gránát is készült hozzá. Egyetlen fellelhető forrás, de kép ott sincs róla: http://www.haditechnika.hu/Archivum/198703/870302.htm

4. Annyi bizonyos, hogy magyar fejlesztés és a Munkásőrségnél volt rendszeresítve. Elméletileg meg kellett volna semmisíteni. ELMÉLETILEG!!!!!! Mit tartalmazhat a gránát? Tomcat eléggé öntudatosan kijelenti, hogy gázt. Mennyi az eltarthatósági ideje?

5. A szilárd gázkristályoknak sokkal rövidebb (miután vegyianyag) az eltarthatósági ideje. Általában 3-4 év. Semmiképpen nem 17-20 év.

6. Egyébként még ha fel is tételezzük, hogy gázt tartalmaz, még akkor is nagyon kérdéses ennek a fegyvernek a bevetése. Ha valakit egy ilyennel arcba lőnek, annak teljesen mindegy, mi van benne.

7. Bevetve nem volt. Legalábbis senkinek nincs róla tudomása. Viszont egyet elértek az elvtársak. Tudjuk, hogy ilyen is van nekik. Azt senki nem állította, hogy bevetették.

8. A fegyver OROSZ HONLAPJA ITT: http://kalashnikov.guns.ru/models/ka214.html AMR a neve. Ha Tomcat és az oroszok között kell választani, mint szakértő között, én az oroszoknak hiszek. Bocs.

9. Az AMD honlapja itt. A csőszájfék és a fegyver elülső markolata világosan mutatja a két fejlesztés közötti különbséget.
http://kalashnikov.guns.ru/models/ka212.html
http://kalashnikov.guns.ru/models/ka213.html
http://kalashnikov.guns.ru/models/ka215.html

10. Magyar fejlesztésű Kalasnyikov összefoglaló itt:
http://kalashnikov.guns.ru/models?country_id=17

11. Az összes létező Kalasnyikov fejlesztés itt:
http://kalashnikov.guns.ru/models.html

12. A sárga címke mire bizonyíték, kedves Tomcat? Láttál te már harckocsilőszert? Ugye nem képzeled, hogy azon semmi felirat, vagy "címke" nincsen?

Kedves Tomcat!
Minden tiszteletem a Tiéd! De ha nem haragszol, Te vagy az önjelölt fegyverszakértő, aki 2 különböző csőszájféket sem tud megkülönböztetni!

V.T. (név, cím a szerkesztőségben)

Nincsenek megjegyzések: