Korkép blog

hétfő, november 27, 2006

TGM: Rendőrállamban élünk, az SZDSZ-nek nincs létjogosultsága

2006. november 27. 4:45

Magyar Nemzet - Bodacz Balázs

Önfeladással, hűtlenséggel vádolja korábbi pártját Tamás Gáspár Miklós. Az SZDSZ egyik alapítója a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva elmondta: Magyarországon magukat demokratának és liberálisnak tartó emberek és vezető emberek vannak, akik szemben a múltjukkal és szemben az elveikkel helyeslik ártatlan emberek ütlegelését, megkínzását és megaláztatását.

– A párt elveszítette létjogosultságát, ez kétségtelen – tette hozzá.
A filozófust mélységesen felháborította, hogy Demszky Gábor főpolgármester a miniszterelnöknek címzett levelében azt kérte, hogy Gyurcsány ne támogassa Gergényi nyugdíjazási kérelmét. – Ha a párt megtűri a soraiban vezető emberként Demszky Gábort (…) akkor tényleg változtassa meg a nevét – javasolta.

Szerinte az államfőnek kellene amnesztiát javasolnia. – A tüntetők közül is néhányan elkövettek szabálysértéseket, ezeket majd nyilván tisztázni lehet. Habár ezek a gyorsított eljárással lefolytatott perek semmit nem bizonyítanak, olyan eljárások, ahol csak rendőr tanúk voltak. Ezekben nem bízom – jelentette ki. Úgy véli, „nagyon súlyos válság van az országban”.

– Nem pusztán az történik, hogy a rendőrség megsérti a jogrendet, hanem (…) vezető állású, az alkotmány védelmére felesküdött államférfiak védelmükbe veszik a megengedhetetlent – fogalmazott. Hangsúlyozta, a rendőrök „elképesztő morális helyzetbe kerültek, amiből nincs kiút”. – Magyarország ma is rendőrállam. Természetesen egy demokratikus, alkotmányos rendszeren belüli rendőrállam, de a rendőri önkénnyel szemben nincs védekezés – emelte ki Tamás Gáspár Miklós.

http://kossuthter.com/hu/node/2246

Nincsenek megjegyzések: