Korkép blog

péntek, november 03, 2006

Lemondásra szólítják Gyurcsányt a reformátusok

2006-11-03. 10:45:39

A „felelős kormánynak” mindenkinél jobban tudnia kell, hogy nemzetünk sokrétű válságát hazugsággal és „csalárdsággal” nem lehet orvosolni – írják közleményükben a Magyar Reformátusok Világszövetsége és a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinata. Az egyházi szervezetek a reformáció napján kelt nyilatkozatukban felszólítják Gyurcsány Ferencet, vonja le a megfelelő következtetést.

Nyilatkozatot adott ki a mai magyarországi politika helyzettel kapcsolatban a Magyar Reformátusok Világszövetsége és a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinata. A Tőkés László és Dr. Erdélyi Géza által aláírt nyilatkozat emlékeztetnek arra, hogy a korabeli hatósággal szemben vállalva hitüket és véleményüket, Péter és János apostol ekképpen feleltek meg a jeruzsálemi Főtanácsnak: „Nem tehetjük, hogy amiket láttunk és hallottunk, azokat ne szóljuk” (Csel. 4, 20).

A Magyar Reformátusok Világszövetsége és a Magyar Református Egyházak Egyetemes Zsinata hasonló meggondolásból kiindulva tartja erkölcsi kötelességének a válságos magyarországi belpolitikai helyzettel kapcsolatban állást foglalni.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a hazugság-politikájában vele nyíltan közösséget vállaló kormány, illetve a kormánypárti politikusok olyan erkölcsi és bizalmi válságba sodorták hazánkat, hogy emellett szó nélkül elmennünk nem lehet – írják, megjegyezve: „Egyházunk hívei és nemzetünk iránti felelősségünk szintén megszólalásra késztet”.

A nyilatkozat szerint Isten Igéje megítéli azokat, akik „hazugsággal gyógyítgatják népének romlását” (Jer. 6, 14). A „felelős kormánynak” mindenkinél jobban tudnia kell, hogy nemzetünk sokrétű válságát hazugsággal és „csalárdsággal” nem lehet orvosolni. Ezt szem előtt tartva, tisztelettel felszólítják Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és kormányát, hogy a helyzet takargatásával vagy további hazugságokkal ne tetézzék az általuk előidézett, súlyos válsághelyzetet, és magukra nézve vonják le az abból fakadó következtetéseket.

(MN)

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=6976

Nincsenek megjegyzések: