Korkép blog

szerda, november 15, 2006

Egy gyanúsított sincs a rendőrterror elleni eljárásokban

2006-11-15. 12:29:14

Újabb feljelentések érkeztek az ügyészségre az október 23-i, budapesti rendőri intézkedésekkel összefüggésben, így már 64 eljárás indult hivatalos eljárásban történt bántalmazás ügyében - mondta el az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Morvai Attila közölte: az eljárásoknak továbbra sincsenek gyanúsítottai, ahogy a szeptemberi rendőri intézkedések miatt tett további 38 feljelentésnek sem. Mint mondta, az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy, gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult, de ennek sincs gyanúsítottja.

Az ügyészség emellett 28 büntetőeljárást indított hivatalos személy elleni erőszak miatt. Ezekben az eljárásokban eddig 41 gyanúsított van. Közülük két személyt gyorsított eljárásban, első fokon már elítélt a bíróság. Egy 18 éves gimnazistát nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mert kockaköveket dobált a rendőrök felé. Egy férfit pedig, nem jogerősen másfél év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, amiért egy sörösüveget dobott az intézkedő rendőrök felé.

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=7323

Nincsenek megjegyzések: