Korkép blog

vasárnap, november 19, 2006

Újabb október 23-i eset a rendőri brutalításról!

A rakodópart alsó kövén ült S.Viktor és a barátnöje, majd sétálni indultak. Aztán a Fővám tér közelében jártak, amikor lecsapott rájuk a rendőrkommandó!

Viktor nagyszüleinél voltak és onnan indultak haza, és néhány perc mulva már a Ferenciek terén voltak. Kiváncsiságból nézték meg az eseményeket és később a vádat is úgy fogalmazták meg, hogy barikádot építettek és kövekkel dobálóztak. Viktor azoban ezt határozottan tagadta, mert mint mondta, nemhogy barikádot nem építettek, de még egy árva kőhöz sem értek.

Miután már a könnygáz beterítette a Ferenciek terét, éjfél felé hazaindultak a lánnyal, de hozzájuk csapódott egy srác. Persze többen igyekeztek a bámészkodók közül elhagyni a terepet.A Mahart állomásnál járhattak a rakparton amikor gumilövedékek süvítettek el a fülük mellett.

Ezt semmiféle felszólítás nem előzte meg - emlékezett vissza Viktor. Átugrottunk a korláton és futottunk le a Duna-partra, a vízhez. Megnyugodva sétáltunk tovább, amikor hirtelen előttünk álltak a kommandós rendőrök, elzárva az utat. Ordítozva, kiáltozva közeledtek felénk: rohadt orbánisták, feküdjetek a földre! Mi minden ellenállás nélkül követttük a parancsot, hiszen nem tettünk semmit. Nem is értettük az egészet: miért történik ez velünk? Mozdulatlanul feküdtünk a földön, amikor elkezdtek rugdosni bennünket. Barátnöm táskáját minden iratával együtt bedobták a Dunába!
Fél szemmel azt láttam, hogy az egyik rohamruhás videón veszi fel, amit velünk tesznek a rendőrök.Nem volt sok időm tűnődni, mert hátrakötözött kezemmel, a ruhámnál fogva, ráncigálva húztak fel a korláthoz. A lánynak Zs.-nak afrofrizurájába kapaszkodott egy rendőr aki így vonszolta felfelé, majd a fejét beleverte a vaskorlátba, ettől a fogából letört egy darab. A másik srác sem úszta meg, őt tonfával verték, az orra elrepedt. Megszólalni sem tudtam, nem is mertem, mert két rendőr csak velem foglalkozott, a halántékomhoz nyomták a könnygázgránátot és azt üvöltözték: Te geci értelmiségi, kell ez, kell ez neked!? A cipőimet lerángatták, a meztelen lábamat megtaposták bakanccsal, majd az egyik cipőmet szintén behajították a Dunába. Közben köpdöstek bennünket megállás nélkül! Gusztustalan volt, a nyálat nem tudtam magamról letörölni. Az ütést még elviseltem, de ezt nem felejtem el!!
Rabszááítóval vittek minket a Gyorskocsi utcába. A vád: rendzavarás. S.Viktor és társai nem hagyják annyiban, feljelentést tesznek. Viktor úgy érzi, hogy jogtalanul, brutálisan és durván bántak és jártak el velük szemben. A lábujjai duplájukra dagadtak, tele van kék-zöld foltokkal. Százhatvanöt centi magas, nincs hatvan kiló, nem érti miért féltek tőle a rendőrök!? Egy idős néni ellen aki alacsonyabb és sokkal vékonyabb Viktornál és akivel együtt tették ber a rabkocsiba az a vád, hogy négy rendőrt megvert és megtaposott!! ÖRÜLET!! - kiáltott fel Viktor -és ezt még valaki elhiszi?
Megjegyzés: Milyen furcsa, óhatatlanul is az ember eszébe jut, hogy békés tekintetü, cingár fiúkat vittek be a rendőrök október 23-án, csak azoktól féltek. Ezeknek az állítólag szerencsétlen, rendkívüli szolgálatra behívott rendőröknek szinte csupa olyan fiatalt sikerült elkapniuk, akiknek eszébe sem jutott garázdálkodni, nemhogy rendőrnek ellenállni!! Persze még ott van a sok ártatlan idős néni és bácsi esetei is, akik négy-öt rendőrt vertek és tapostak meg! Tényleg örület!! Vajon ha így történt, óhatatlanul arra kell gondolni, hogy mit, kik és mire tanítják fiainkat, lányainkat, akik rendőrnek készülnek? Mire képezik ki őket? Mitől van kokárda, árpádsávos, magyar zászlóiszonyuk? Kitől hallották, hogy szemét, mocskos, geci forradalmár stb.? Miért mondanak (mondhatnak) ilyeneket: Ezeket mind a Dunába kéne lőni! Hadd kérdezzem meg: mi folyik itt hazánkban rendőrképzés címén?

http://kossuthter.com/hu/node/2154

Nincsenek megjegyzések: