Korkép blog

csütörtök, november 30, 2006

"Visszatértek az 50-es évek" - Toroczkai beperli a Magyar Nemzetet

2006-11-30. 20:56:46

A HVIM illegalitásba vonul, beperli a Magyar Nemzetet és új szervezetet hoz létre Mi Magunk névvel. December 5-én a Clark Ádám téren tüntet a szervezet a történelmi magyar címer alatt - hangzott el Toroczkai László és a HVIM tájékoztatóján.

A sajtótéjékoztató elején Toroczkai ismertette a neoávós rezsim HVIM ellen indított eljárását: a Csongrád Megyei Főügyészség november 20-án levélben értesítette a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM), hogy a "működésének törvényességét felül kívánják vizsgálni". 15 napon belül kellene bizonyítani hivatalos iratokkal a HVIM törvényességét. Mit is jelent ez? Nem mást, mint, hogy a HVIM 2002-es fennállása alatt készített jegyzőkönyveket (közgyűlésekről, taggyűlésekről), határozatképességi, költségvetési és gazdasági iratokat, a tagnyilvántartást (!), a tagok összes adatával be kellene szolgáltatni az Ügyészségnek. Sehol, semmilyen szervezet életében nem történt még ilyen, hogy tagnyilvántartást kértek volna a hatóságok. Ez a kérés ellehetetleníti a HVIM együttműködését a hivatalos szervekkel, ezért ezt megtagadja, inkább illegalitásba vonul. Olyan koncepciós eljárásba kívánják belerángatni a mozgalmat, ami tűrhetetlen. Egyértelmű, hogy a HVIM tagnyilvántartása abban az esetben, ha kiadná az elnökség, akkor bejárná az összes hivatalos szerv (köztük az NBH, BRFK) íróasztalát - mondta Toroczkai.

Nem hagyta szó nélkül a média ellen irányuló lejárató kampányát sem:. Beperli a Magyar Nemzetet, mert az, MSZP-ügynöknek (bár ilyen titkosszolgálatról még senki sem hallott...) titulálta, és ahogy ez már szinte megszokott, megint csak nem kapott reagálási lehetőséget. Értetlenségét fejezte ki, hogy miért kell egy jobboldali lapnak baloldali eszközökhöz nyúlni
.
A sajtótájékoztatón Toroczkai is, illetve Zagyva Gyula, a HVIM elnöke is a következő feliratú pólót viselte:

Köszönjük T. Ház de
ELÉG!
Inkább megcsináljuk
MI MAGUNK
(A hátán pedig a weboldal címe: www.mimagunk.com.)

Toroczkai elmondta, hogy a Mi Magunk lesz az első, az egész Kárpát-medencét "behálózó" szervezet.

Legelőször Délvidéken mutatják meg magukat, még pedig a 2007. januárjában sorra kerülő szerbiai országos választásokon. Ez a szervezet - a HVIM-el ellentétben - már részt vesz a pártpolitikában. Ugyanis tegnapelőtt az Ellenállás (Otpor) nevű szervezettel kötöttek koalíciót Szabadkán. Az Otpor volt az a diákszervezet, ami megdöntötte a Milosevics-diktatúrát. A MI Magunk tehát először Délvidéken, majd pedig az egész Kárpát-medencében indul a választásokon. Amennyiben tehát megszüntetnék hivatalosan a HVIM-et, Toroczkai rögtön beadja a Mi Magunk szervezet papírjait, létrehozva egyben azoknak a szervezetét is, akik a HVIM illegalitásba vonulása után továbbra is részt kívánnak venni a legális harcokban. A Mi Magunk egyik jelképe akárcsak az Otporé, az ökölbe szorított kéz, mellyel a kormánynak és a hatóságoknak a következőt üzenik: "az ellehetetlenítés nem sikerült, a harcot újult erővel folytatjuk immáron az egész Kárpát-medencében".

Toroczkai beszélt arról is, hogy megkezdi az internetes propaganda mellett az eredeti Magyarország médiájának kiépítését. Ehhez egy alapítványt is létrehoz, hogy segítse az eredeti Magyarország médiumait. Újraindítja a Magyar Jelen c. hetilapot, ami heteken belül már kapható lesz az újságárusoknál az egész Kárpát-medencében.

Végezetül a december 5-ei fáklyás felvonulásról, tüntetésről, demonstrációról beszélt: "Tüntetni fogunk a forradalom lecsendesedése utáni állami terror ellen, a rendőrségi túlkapások ellen, a HVIM betiltása ellen és a politikai foglyok szabadon engedéséért. A gyülekező18:00-kor lesz az Erzsébet téren, a Kempinski Hotelnél. Az útirány, pedig a Markó utcai fogház. Ahogy a HVIM tüntetésein már megszokhattuk, az élen egy Csepel fog haladni, rajta hangosítással. Az időpont kiválasztása sem véletlen, hiszen emlékezteti akarjuk közvéleményt a 2004. december 5-ei népszavazáson történt szégyenletes gyurcsányi kampányra” – mondta az elnök.

(Kuruc.info)

Nincsenek megjegyzések: