Korkép blog

hétfő, október 30, 2006

Az állam 245 milliót utalt az augusztus 20-i tűzijátékért

2006. október 29. 17:23

MNO
Néhány napja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) az augusztus 20-i tűzijáték lebonyolításáért csendben átutalt kis híján negyedmilliárd forintot a Nexus Reklámügynökség Kft.-nek. A tranzakció csak néhány nappal előzte meg a Fidesz által javasolt parlamenti vizsgálóbizottság október 31-én esedékes felállítását.

A 245 millió forintot kifizetésénél a MeH irányadónak tekintette, mit ír elő a Nexussal június 18-án aláírt szerződés: természeti katasztrófa esetén bekövetkező károkért a Nexust felelősség nem terheli. A szerződést a MeH részéről Bodor Tibor, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi főosztályvezetője kötötte meg, őt tartják felelősnek, amiért az időjárás okozta katasztrófahelyzet nem szerepelt benne. A szerződés nem írta elő azt sem, hogy a Nexus az Országos Meteorológiai Szolgálattal kapcsolatot tartson. Bodort visszaminősítették a MeH köztisztviselőjének, ám a hvg.hu értesülései szerint hamarosan új posztra kerül: felelős beosztást kap Kiss Pérter szociális és munkaügyi minisztériumában – adta hírül a hvg.hu.

„Miután a Budapesti Rendőr-főkapitányság megtagadta az augusztus 20-i események kapcsán a nyomozást; a BRFK döntése elleni fellebbezési határidő pedig lejárt, és a döntés ellen senki se nyújtott be fellebbezést, a Miniszterelnöki Hivatal betartotta vállalt kötelezettségeit” – mondták el a hvg.hu megkeresésére a Kormányszóvivői Irodában.

Arra viszont nem tudtak válaszolni, mi van akkor, ha a jövő héten összeülő parlamenti vizsgálóbizottság esetleg mégis megállapítja a Nexus vagy a pirotechnikáért felelős Absolut Pyro Kft. felelősségét.

(hvg.hu)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=380807&rvt=2

Nincsenek megjegyzések: