Korkép blog

hétfő, október 30, 2006

„Megfélemlítés alatt nyilatkoztunk”

Több pap is megsérült az október 23-i összecsapásokban
2006. október 30. 11:49

MNO
A rendőrök több sérült tüntetővel is nyilatkozatot írattak alá október 23-án éjszaka a Gyorskocsi utcában, amelyben elismerik, hogy nem történt rendőri túlkapás, nem verték meg őket, és beismerik a rendzavarást. Az egyik sérült elmondása szerint azért írták alá a nyilatkozatot, mert féltek, hogy még tovább benntartják őket, és további atrocitások történnek velük.

- Aláírattak velünk egy olyan papírt, hogy nem történt ellenünk rendőri brutalitás, hogy elismerjük azt, hogy a rendőrök nem bántottak minket, és hogy tetten értek minket a rendőrök – mondta az egyik sérült. Állítása szerint azért írták alá a dokumentumot, mert féltek tőle, hogy még tovább benntartják őket, és további atrocitások történnek velük.

A fiatalemberek fontolgatják, hogy feljelentést tesznek az ügyészségen a brutális rendőri intézkedés miatt. Szerintük ugyanis a beismerő vallomást pszichikai sokkhatás alatt tették.

(hirtv.hu)

Több pap is megsérült az október 23-i összecsapásokban Szabon Gábor plébános a Blaha Lujza téren volt, amikor a lovas rendőrök kardlappal mértek óriási ütést a fejére. A Bakács téri templom papja egyedül állt a járdán, amikor rátámadtak. Szabon atyát a szervezett bűnözés elleni osztályon ma hallgatják meg. Mint mondja, az idézést először nem postai úton juttatták el hozzá, hanem a templom főbejárata alá csúsztatták be. Csak tegnap délelőtt keresték meg hivatalosan a rendőrök, hogy beidézzék. Mint ismert, Vértesaljai László jezsuita szerzetes papot is bgántalmazták, sérüléseit gumibotozás, rugdosások és a gyomrát ért könnygáz gránát lövedék okozták, erről hivatalos orvosi látlelet is készült.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=380926&rvt=2

Nincsenek megjegyzések: