Korkép blog

kedd, október 31, 2006

Visszavágóra hív a Fidesz!

2006-10-31. 14:57:24

Fáklyás "szolidaritási menetet" rendez a Fidesz november 4-én, szombaton 16 órától az október 23-i, brutális rendőrtámadás áldozataiért, az emberi jogok tiszteletben tartásáért és a szabadságért. A Terror Háza múzeum elől az Andrássy úton, az Erzsébet téren valamint a Károly körúton keresztül az Astoriához vonulnak. Kuruc.info kommentár: a többi a mi dolgunk.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a felvonuláson nem fog elhangozni beszéd. A Fidesz nevében arra kért minden felvonulni szándékozót, hogy ne hozzon magával zászlót és transzparenst, helyette egy szál gyertyával, mécsessel vagy fáklyával érkezzen, ugyanis "ez a menet a maga csendes, méltóságteljes módján fog kiállni a demokrácia, az emberi jogok tiszteletben tartása, a brutális rendőrtámadás ártatlan áldozatai, az erőszakmentesség, az őszinteség és az igazságosság mellett".

A szolidaritási menet nyugalmára, illetőleg méltóságteljes megrendezésére a Fidesz önkéntesei és rendezői fognak figyelni, ügyelni - mondta el a szóvivő, "ezért arra kérünk minden provokátort, hogy a szombati napon maradjanak otthon, ugyanis ahogy eddig sem, most sem fogjuk hagyni, hogy provokáljanak. Itt és most arra kérjük, sőt, tisztelettel arra szólítjuk fel a rendőröket, hogy a város nyugalma, a békésen ünnepelni szándékozó családok biztonsága érdekében viperáikkal, gumilövedékeikkel, könnygázgránátjaikkal, símaszkjaikkal, az azonosítást lehetetlenné tevő gyakorlóruháikkal együtt maradjanak a laktanyáikban".

Kiemelte: a Fidesz azt szeretné, ha nem ismétlődnének meg az október 23-i sajnálatos események, amikor a Fidesz megemlékezéséről békésen hazafele tartó embereket brutálisan támadtak és vertek meg rendőrök csak azért, mert az utcán tartózkodtak.

Mint fogalmazott, a Fidesz vár és hív mindenkit, akik hitet szeretnének tenni a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok tiszteletben tartása mellett.

(fidesz.hu)

Nincsenek megjegyzések: