Korkép blog

vasárnap, október 29, 2006

A Péterfy kórház feladja a sebesülteket Gyurcsányéknak

2006-10-29. 11:58:22

A Péterfy Sándor utcai kórház kiadja a rendőrségnek az október 23-i felkelés után náluk kezelt betegek adatait. Erről azután döntöttek, hogy a rendőrség újabb, részletesebb levélben kérte tőlük az információkat. Korábban több kórház is megtagadta az adatszolgáltatást, és a rendőrség első megkeresése az adatvédelmi biztos szerint sem felelt meg az előírásoknak. Kuruc.info kommentár: minden forradalmár kússzon inkább haza négykézláb ezután, de a Péterfyt (spiclikórház) kerüljék el nagy ívben. A köztörvényes bűnözőkből álló kormány ávós egységei a kórházakban kutakodnak, a maffiavezér pedig továbbra is szabadon él Szemlőhegy utcai villájában.

A lőtt sérüléseket maguktól jelentik a kórházak a rendőrségnek, ám most a rendőrség másokról is adatokat kért: mindenkiről, akit a zavargások után láttak el. Több kórház megtagadta az adatszolgáltatást, az egyik pedig az adatvédelmi biztostól kért segítséget. Péterfalvi Attila állásfoglalása szerint a rendőrségi levél sem a formai, sem a tartalmi követelményeknek nem felelt meg, vagyis az adatszolgáltatás sértette volna a betegek alkotmányos jogát.

A rendőrség módosította a kérést és újra elküldte az érintett kórházaknak – mondta el Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az egyik kereskedelmi televíziónak. A Népszabadság információi szerint az újabb levélben a rendőrség már leírja, hogy garázdaság miatt nyomoz, és egy törvényre is hivatkoznak, amely szerint joguk van adatokat kérni.

Lapinformációk szerint a Péterfy utcai Kórház főigazgatója már megkapta a rendőrség újabb adatkérő levelét, az Országos Baleseti Intézethez azonban még nem futott be a megkeresés. Az intézmény igazgatóhelyettese szerint emiatt hétfőig nem fognak kiadni adatokat a 23-án felvett betegekről.

A rendőrség egyébként először tanúként hallgatná meg a sérülteket. A hétfői összecsapások óta 139 embert állítottak elő, de a nyomozás tovább folyik. Nem csak a kórházaktól szereznek információkat, hanem a térfigyelő kamerák felvételeit is átnézik.

(mno)

Nincsenek megjegyzések: