Korkép blog

kedd, október 17, 2006

Két újabb lincselés!

2006-10-17. 13:30:22

MultikultiCsupán napokkal a borzalmas olaszliszkai gyilkosság után zavartalanul folytatódik a cigányterror. Tiszacsegén egy 22 éves fiút vertek agyon a cigányok botokkal, mert "nem tetszett a pofája." Bácsalmáson egy 44 éves bajai férfit rugdosott halálra egy tizenhat éves cigánygyerek és haverja.

A híradások szerint a tiszacsegei áldozat egy jászberényi fiatalember volt, aki családja hétvégi házán dolgozott, és munka után egy barátjával betért a helyi kocsmába. Az ott tanyázó betolakodóknak az nem tetszett, hogy egy helyi lánnyal beszélgetett. Fenyegetéseik hatására távozott a kocsmából, de utánamentek, és botokkal eszméletlenre verték. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni rajta. A rendőrség mindössze egy elkövetőt vett őrizetbe, egy 24 éves helyi lakost.

Káplár Sándor, a tiszacsegei kemping tulajdonosa a Magyar Nemzetnek elmondta, Csegén tavasszal is történt hasonló eset. Elmondása szerint az ilyen esetekben az elkövetők mindig egy emberrel próbálja elvitetni a balhét, és ezt a rendőrség is támogatja, nem is hajlandóak lincselésről beszélni.

Szombaton Bácsalmáson egy 16 éves cigánygyerek egy haverjával egy 44 éves férfit rugdosott agyon, eleddig ismeretlen okból. Itt is csak egyiküket vették őrizetbe.

Mindezt természetesen csakis a gyűlöletkeltés céljával írtuk meg.

A cikk lezárása után találtuk a következő hírt:
Megverte a másik jármű sofőrjét egy cigány férfi Isaszegen, miután autóikkal karamboloztak - értesült a HavariaPress.

A hétfőn délutáni karambolban - mely egyelőre tisztázatlan körülmények között történt - nem sérült meg senki sem. Egy Opellal közlekedő férfi és egy utánfutós személygépkocsi hajtott egymásba a Pest megyei település egyik kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba csúszott, s közben megdöntött egy villanyoszlopot. Az Opel sofőrje a karambol után kiszállt járművéből, s elismerve vétkességét, megpróbálta rendezni az ügyet. A másik autóból kipattanó férfi azonban úgy látta jónak, ha öklével vesz elégtételt: a sofőrt ütni kezdte. Az esetet látta egy helyi képviselő is, aki - az Olaszliszkán történtek megismétlődését kerülendő - megpróbált békítőleg közbeavatkozni. A képviselő - csakúgy mint az Opel sofőrje - javasolta, hogy hívjanak rendőrt a balesethez. A verekedő erre fenyegetően közeledett a békítőhöz is, aki a komolyabb bajt megelőzve inkább elhagyta a helyszínt, a megtámadott sofőrnek pedig sikerült egy arra járó buszra felugrania. A feldühödött roma - szemtanúk állítása szerint - ekkor a busznak esett neki. Betörte annak ajtaján az üveget. A randalírozásnak végül a gödöllői rendőrök vetettek véget: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint őket egy anyagi káros balesethez hívták, melyben a felek nem tudtak megegyezni, de fenyegetésről, verekedésről nincs tudomásuk.

Nota bene: hát már ki lehet írni az elkövető származását? De miért kellett ehhez vérnek folynia?
Kíváncsian várjuk, a rendőrség mikor ismeri el végre a cigánybűnözés létezését.

Nincsenek megjegyzések: