Korkép blog

hétfő, október 30, 2006

A Péterfy kórház továbbra sem adja ki a sérültek adatait

2006. október 30. 12:57


MNO
A Péterfy Sándor Utcai Kórház csak akkor adja ki az ott ellátott, az október 23-i zavargásokban megsérültek adatait, ha az adatvédelmi ombudsman semmilyen tartalmi vagy formai kifogást nem támaszt az ezt kérő rendőrségi kikérővel szemben – tájékoztatta a kórház főigazgatója, Budaházy Emil hétfőn az MTI-t.

– Az elmúlt hét végén az írott és elektronikus média több helyen és több alkalommal foglalkozott az október 23-i események során kórházi ellátásra szorult személyek adatainak rendőrség általi kikérésével. Ezzel kapcsolatosan a kizárólag a Péterfy kórházról mutatott vágóképek, illetve sajátosan megvágott interjúrészletek révén azt sugallták, mintha a Péterfy lenne az egyetlen intézmény, amely elsőnek, önként adta ki a sérültek adatait – tápot adva ezzel számos gyalázkodó megnyilvánulásnak, melyekre az intézmény becsületes dolgozói nem szolgáltak rá – írta Budaházy Emil az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Rámutatott: a kórház vezetése volt az egyetlen, amely – ombudsmani állásfoglalást sem kérve és várva – jogi és etikai fenntartásait írásban megfogalmazva azonnal elhárította a rendőrség kérését.

– Az újabb rendőrségi adatkérés is, mely már jogilag megalapozottnak tűnik, csak akkor elégíthető ki a kórház részéről, ha az adatvédelmi ombudsman semmilyen tartalmi vagy formai kifogást nem támaszt a levéllel szemben – írta a főigazgató.

(MTI)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=380932&rvt=2

Nincsenek megjegyzések: