Korkép blog

szombat, október 28, 2006

"Élménybeszámoló" az Astoriáról: Viktor megdöbbentő viselkedése

2006-10-28. 11:16:50

Védelmet reméltek Viktortól a megtámadott ünneplők. Hiába, írja olvasónk, Négyesy Zoltán, aki ott volt..

Rengeteg ember képzelődik itt, és ezáltal hazudozik. A magát nemzeti radikálisnak nevező emberek 2/3-a be volt szarva, még lemenni se mert a terekre. Bátrak a négy fal között. 64 vármegyéseket láttam csak, meg néhány miépest-jobbikost, de tényleg csak néhányat.

A rendőrök már Orbán beszéde előtt 2 órával megkezdték a tüzelést.

Az utcán két csoport volt:

1. az orbánisták (az álló tömeg) az Astoriánál
2. a vonuló tömeg, kiindulópontja a Corvin köz.

Ez utóbbi olyan 50-50%-ban radikálisokból és fideszesekből állt, olyan light/kiábrándulófélben levő fideszesekből, akik, mivel még nem kezdődött el a Viktor-show, gondolták, körülnéznek, mi van a városban, és lementek a Corvin közhöz. Orbánék nem voltak többen a vonuló tömegnél, ez tévhit, és már fordulat, jel a Fidesznek is.

Az orbánisták zöme főként nyugdíjasokból és közepkorúakból állt, kb 80-85%-ban. Zömében tipkusan falusi és kisvárosi emberek, többnyire nem értelmiségiek, hanem szakmelós kisvállalkozók. Öltözékük árulkodott településeik nagyságról és szociológiai hátterükről.

A másik tévhit.

- Astoria, Astoria, Astoria! – skandálta a tömeg az első rendőrtámadás hatására.

Nem a rendőrök kergették tudatosan az orbánisták közé a vonulókat. A Corvin közből több térre mentek, ám az Operához és a Deák-térhez közel kaptak egy kis naftát meg rendőri erőszakot, ezért úgy döntöttek: lemennek Viktorhoz, hátha megvédi őket a rendőr-csürhétől.

- Meglátjuk kiáll-e értünk Viktor, ezt nem tehetik velünk, most színt kell vallania neki!! - beszélték egymás között az emberek.

Nem a rendőrök terelték oda tudatosan őket, csak a helikopter irányította a tömeg után a rendőrséget. A rendőrök nem akarták, hogy az orbánistákkal egyesüljünk. Szépen hangzana, hogy a Fideszt be akarták mocskolni a komcsik, és azért terelték össze a két tömeget de nem, ez nem lett volna logikus számukra.

A vonulók úgy vélték hogy a sorozatos rendőri akcióknak vége lesz ha Orbán rendezvényére mennek, elvégre az egy parlamenti párt, ő az ellenzék vezére, ott biztonságban vannak. A tömeg skandálta az Astoria nevét, mint gyülekezési pontot.

Közben a rendőrök már gyülekeztek az Astoriánál az orbánisták közrefogására. Tehát hogy odamentek-e az vonulók vagy sem, nem oszt, nem szoroz abban a kérdésben, hogy a Fidesz-gyűlést megtámadta a rendőrség. De a rendőri gyülekezés és lezárások miatt a vonulók csak hatalmas kerülőutakkal tudtak egyesülni az orbánistákkal.

- Fordulj meg! Viktor! Fordulj meg! - skandálta az űzött tömeg. - Lövik a népedet, gumilövedékkel, gránáttal!!!!

Meglepő fordulat: Ellenséges fogadtatás és lincshangulat az orbánistáknál! Mikor mondtuk, hogy gumilövedékkel lőnek, és fejbelövik az embereket könnygáz-gránáttal, a fideszesek nekünk támadtak: "Mi tisztességes tüntetők, békések meg demokratikusak vagyunk, nem tűrjük az ilyen provokátorokat, ne hazudjatok nekünk még a Gyurcsány is megígérte(!) hogy nem lesz ma ilyesmi..." - és így tovább.

Az isteni gondviselés nagy, bár tragikus poénja: ezt a hőzöngő fideszes zászlótartót később meglőtték, és egy gránát is fejbevágta.

A felbőszült fideszesek lincselésétől csak a többi barátom tudott megmenteni, mert ezek a bamba, idomított Viktor-imádók egyszerűen nem hitték el nekünk a gránátokat és a gumilövedéket. Később azonban ők is belekóstolhattak ebbe. Viktor színpada elé vittek kilőtt gumilövedéket, gránátokat, és egy összevert embert is odacipelt két barátja. Orbán egy rövid pillantást vetett rájuk, majd folytatta mondókáját. Ezután hazament páncélozott kocsijával, magára hagyva a tömeget a tomboló rendőrterrorban.

N.Z.

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=6812

Nincsenek megjegyzések: