Korkép blog

péntek, október 27, 2006

"Orbán pótcselekszik, miközben vér folyik"

2006-10-27. 06:44:42

Tisztelt Szerkesztőség!

Én a korábbiakban már megengedtem egy olvasói levelet, amelyben mint egri polgári kör vezetőségi tag tiltakoztam az ellen, hogy Orbán Viktor és vele együtt a Fidesz miért nem állt határozottan a tüntetők élére ahelyett, hogy előre-hátra menetelést folytatna. Figyeli, hogy mi történik ,aztán amikor vér folyik mindenhol, előjön egy újabb és újabb pótcselekvéssel. Ezzel csak azt érte el, ami most percről-percre történik. A hatalom tombol és erősebb megtorlást küld az emberekre, mint eddig bármikor és természetesen /s hiába az óvatoskodás!/ mégis az ellenzéket teszi felelőssé!!.

Az utcai kétségbeesett, de elszánt tüntetők, harcosok vezető nélkül, ösztönösen cselekszenek, s vívják kétségbeesett harcukat. Értünk mindannyiunkért, mindazokért /nagycsaládosok, nyugdíjasok, beteg emberek, egészségügyi dolgozók, pedagógusok, diákok és a fegyveres testületek ...!/ akik eddig vagy nem tudták hallatni a hangjukat, vagy már megjelentek külön-külön tüntetgetni vajmi kevés eredménnyel! Mert nincs erő csak az összefogásban. És hol vannak a polgári körök, a sok tíz-, százezres tömegek??? Mi lett az erős kurázsival induló civil erőből ilyen rövid idő alatt? Elhagyta az ereje, vagy direkt irányítottá vált? Régen néhány óra alatt mozgósulni tudott, most csendben van? Csendben vagyunk akkor, amikor a forradalom 50. évfordulóján ez az elmekórtani "közjogi nemméltóság" az üres, tátongó téren ünnepli arcátlanul a mi forradalmunk évfordulóját! Kivágtak bennünket a térről, mint a lobogóból az avitt címert. S "Edward király" beteges elméje lassan azt sem tartja kivitelezhetetlennek, hogy leváltsa a népet. Akit bátran lövet, vérbe fagyaszt, kiirt, akkor miért ne váltaná is le? Minek neki egy ország?? Ha
lehet üres téren tisztelegni, üres parlamentben arról papolni, hogy "hazugsággal nem lehet kormányozni".../!/, s ugyanígy üres téren térdepelni az ötvenhatos förmedvény előtt, amit emlékműnek csúfolnak. S mi ezt tűrjük? Igaza lenne Für Lajosnak, aki a Hír Tv-ben beszélt, hogy "most nincs határozott ellenzék, csak...gyávaság" az országban...Ez a néhány száz, ezer ember vereti, ütteti magát, s utánpótlás erő nélkül ismét "csőcseléknek" nyilváníttatik majd, következik a langy béke, álnyugalom hirdetése, bebörtönzések és olyan kutya kemény, habzó szájú megtorlás, ami a Rákosi-érára emlékeztet majd. Ezt akarjuk? Akkor megérdemeljük!

F. Molnár Gabriella, Eger

Nincsenek megjegyzések: