Korkép blog

kedd, október 31, 2006

A Kossuth tériek perelnek a rendőri túlkapások miatt

2006. október 31. 19:24

MNO
Beperli a magyar államot az október 23-i rendőri intézkedések miatt a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 - mondta Gonda László a Batthyány-örökmécsesnél tartott keddi demonstráció kezdetén.

A Kossuth téri tüntetők egyik vezetője úgy fogalmazott: érvényes megállapodásuk volt a rendőrséggel arról, hogy nem kell elhagyniuk 23-án a Kossuth teret, és az erről szóló jegyzőkönyv is bizonyítja, hogy a rendőrség megszegte a megállapodást, és jogtalanul szüntette be demonstrációjukat.

Gonda László arról is beszámolt, hogy levéllel fordultak az Egyesült Államok elnökéhez, amelyben tájékoztatják őt arról, hogy "Magyarországon folyamatos jogsértés, rendőri brutalitás és terrorcselekedetek" folynak. Az Európai Unió tagországaitól pedig azt kérik, hogy ítéljék el a magyar kormány és a rendőrség október 23-i agresszív fellépését - tette hozzá.

Gonda László tájékoztatása szerint tovább szerveződik a Magyar Október Mozgalom, melyet Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azért hívott életre, hogy "értelmiségi hátteret biztosítson" a demonstráció szónoki színpadának.

Kedd este a Batthyány-örökmécsesnél, az Aulich utca elején mintegy 100 demonstráló gyűlt össze, hogy tovább folytassa a szeptember 17-én kezdődött kormányellenes demonstrációt.

(MTI)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=381146&rvt=2

Nincsenek megjegyzések: