Korkép blog

szerda, október 11, 2006

Fidesz: A Nemzetbiztonsági Hivatalban nem lehet megbízni

Az 50-es évek levegője lengi be a közéletet
2006. október 11. 12:02
MNO

Az elmúlt időszak történései kapcsán a Nemzetbiztonsági Hivatal nem tekinthető olyan szervezetnek, amelyben a magyar polgárok megbízhatnak, amelyre úgy tekinthetnek, mint valóban a nemzet biztonságát védő szervezetre – hangzott el Kövér László és Demeter Ervin sajtótájékoztatóján.

„Azt tapasztaljuk, hogy nem hogy a 70-es, 80-as évek, hanem az 50-es évek levegője lengi be napról-napra és egyre erőteljesebben a magyar utcákat és a magyar közéletet. Azt tapasztaljuk, hogy az 50-es évekhez hasonló módon a jelenlegi hatalom lopakodó, de egyre erőteljesebb módon rombolja a demokratikus intézményrendszert" – jelentette ki Demeter Ervin a Fidesz honlapjának tájékoztatása szerint. A politikus emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban az MSZP-SZDSZ-kormány számtalan alkalommal támadta a független, demokratikus intézményeket. Felidézte a PSZÁF elnökét tövénymódosítással távolították el azután, hogy leleplezett egy nagy pénzügyi visszaélést, jogellenes módon mozdították el a KSH vezetőit, számos alkalommal támadták a legfőbb ügyészt, a közszolgálati rádió vezetőjét, és a mai napig meg nem szűnő elánnal támadják a jegybank elnökét. „A jelenlegi hatalom, sőt annak prominens vezetői köztisztviselőket és újságírókat vásárolnak meg. (...) közérdekű adatokat hamisítnak meg és tüntetnek el, korlátozzák az emberek véleményalkotási és gyülekezési szabadságát" – tette hozzá. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi hatalom a rendőrséget, és újabban a titkosszolgálatokat is saját öncélú, hatalmi érdekeinek szolgálatába állítja.

A hét végén a Nemzetbiztonsági Hivatal kiadott egy megdöbbentő közleményt. A dokumentum békés tüntetőket fenyeget azzal, hogy különböző államellenes cselekményekért börtönbe kerülhetnek – idézte fel Kövér László. „A békés és törvényes demonstráció tömegzavargássá alakulhat át, amelyben a résztvevők – tekintet nélkül eredeti szándékukra – akár a puszta jelenlétük miatt is bűncselekmények elkövetőivé válhatnának" – ismertette a közlemény lényegét Kövér László. A politikus szerint a közlemény nyilvánvaló célja az, hogy megfélemlítse azokat a békés tüntetőket, akik az alkotmány adta jogukkal élni kívánnak.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=378281&rvt=2 

Nincsenek megjegyzések: